Медреформа Уляни Супрун не дає результатів, принаймні матеріальних. У МОЗ немає грошей, а ті кошти, що виділили з держбюджету, покриють лише десяту частину запланованого.

Про це повідомляє "newsnetwork.tv".

Так, заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк хоче 10 мільярдів гривень. Саме така сума необхідна для повної модернізації системи невідкладної медичної допомоги.

Ці гроші потрібні, зокрема, для навчання диспетчерів та лікарів, оснащення машин, закупівлю авто та підняття зарплат персоналу, - розповів урядовець. За його словами, на все це в рамках медреформи виділили лише мільярд гривень.

Популярні новини зараз

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також заступник глави МОЗ додав, що в наступному році планують модернізуватишвидку допомгу у столиці та ще п'яти областях: Донецькій, Полтавській, Тернопільській, Одеській та Вінницькій.

Нагадаємо, що у Києві з першого вересня екстрена та невідкладна допомога почала працювати в новому форматі: швидку можна викликати за одним номером.

А після підписання угоди між центром первинної медико-санітарної допомоги з Національною службою здоров'я України сімейні лікарі, педіатри та терапевти також зможуть надавати "швидку допомогу". У будні вони працюватимуть з 08:00 до 20:00, а у вихідні та святкові дні - з 9:00 до 15:00.

Нагадаємо, в Україні змінюють правила виклику швидкої допомоги. Тепер медиків відправлятимуть лише в екстрених випадках, а час в дорозі для спецтранспорту скоротять.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві фіксують спалах грипу та ГРВІ. Вже понад 11 тисяч людей підхопили вірус. Найбільше серед хворих - діти.

Також Знай.ua писав, що мережа гуде через скандал в аптеці. Працівниці по-скотськи познущались з пенсіонера.