Нещодавно "Укрпошта" оголосила, що припинить доставку пенсій, а тепер ще й вирішила закрити до 7 тисяч відділень у селах. А все тому, що Кабмін відмовився ухвалити вигідних тариф для переведення соцвиплат.На сьогодні ця послуга для компанії є збитковою.

За словами генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, їх не влаштовує нинішній стан речей.

"Я б хотів бути максимально конкретним і відвертим: не буде прийнятий новий тариф на доставку пенсій до 1 листопада 2018 року, з 1 січня 2019 року доставка пенсій "Укрпоштою" буде припинено. А значить, понад 4,5 млн осіб вже з січня 2019 року можуть не отримати свою пенсію, так як Пенсійний фонд відмовляється оплатити хоча б собівартість її доставки", - зазначив глава "Укрпошти".

Календар говорить про те, що 1 листопада близько, а досвід підказує: нових тарифів "Укрпошта", швидше за все, не отримає. Нічого не лишається, як зарити збиткові відділення, розігнати співробітників та залишити українців без виплат.

Популярні новини зараз

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Мабуть, календар днями заглянув і український прем'єр, і реакція не забарилася. За його словами, "Укрпошта" повинна виконувати свою роботу, а якщо менеджмент компанії не згоден з цією функцією – він може звільнитися!

"Це неприпустимо - не доносити пенсії пенсіонерам. Я цього не допущу. Економити нехай починають з себе - своїх заробітних плат. Якщо менеджмент "Укрпошти" не розуміє важливості соціальної функції компанії, і це буде їх незмінна позиція - я б радив їм всім зібратися, написати заяви і перейти на іншу роботу. Ми призначали менеджмент на конкурсній основі не для того, щоб вони брали в заручники всіх, особливо пенсіонерів", - заявив прем'єр, додавши: українська пошта повинна працювати для українських громадян.

"Фізичної доставки пенсій немає ніде в ЄС, - зазначив у коментарі "КП" в Україні" аналітик Олексій Кущ. - У нас це рудимент радянської моделі, але тоді, на відміну від сьогоднішнього дня, на це були ресурси".

Що робити пенсіонерам, якщо пошту закриють?

По-перше, вони можуть самостійно забирати гроші у поштових відділеннях. Але у деяких людей немає фізичних можливостей самостійно дійти до пошти.

По-друге, можна завести банківську картку, на яку отримувати виплати. Але в селах немає, де знаяти кошти, потрібно їхати до найближчого банкомату.

По-третє, оформити довіреність на родича або іншу близьку людини. Але в нотаріуса потрібно заплатити за послугу 300-400 грн.

Нагадаємо, Гройсман пообіцяв пенсії, щоправда цифри взв невідомо звідки.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців зобов'яжуть застрахуватися.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні з'явився закон про банкрутство фізосіб.