Якщо хтось із ваших знайомих, або ви самі водите машину, то добре знаєте, наскільки дорогим задоволенням стало її заправити. Дійшло до того, що українці ладні йти на будь-які хитрощі, аби заощадити. Та інколи це просто абсурдно і в жодній цивілізованій державі просто бути не може. Приміром, перевести свою "крихітку" на дрова.


Про таку дивну тенденцію на своїй сторінці у Facebook розповів юрист, блогер Михайло Шнайдер. Він нагадав, що чергова хвиля подорожчання пального штовхнула водіїв на те, аби пересісти на так звані "дровомобілі".

"Зростання цін на пальне змушує людей шукати альтернативу бензином і соляркою. Пенсіонер Микола Петрович з Чернігівщини, після подорожчання бензину переобладнав свій Мерседес і тепер їздить на дровах. За його словами, авто споживає три відра дров на 100 кілометрів. А його земляк Євген перетворив свій старенький Опель на дровомобіль. Він прилаштував котел з двома бочками, по проводу в двигун надходить газ. На сьогоднішній день в Україні налічується більше десяти авто на дровах. І з кожним днем їх кількість збільшується, адже ціни на паливо, ростуть просто на очах. Заправити свій автомобіль, для багатьох українців стало недозволеною особливою розкішшю", - впевнений юрист.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Показати ще


Шнайдер натякає: нічого хорошого в цьому немає. Криза стосується не тільки монополії на АЗС – те саме зараз і на продовольчому ринку:

"Подорожчав бензин-їздитимуть на дровах. Підняли тарифи на газ - будуть мовчки прикручувати котли і мерзнути. Ціни на продукти злетіли до небес-недоїдатимуть, але ж так жити не можна. З нами чинять так, як ми дозволяємо. Може настав час, нарешті почати поважати самих себе", - підсумував Шнайдер.


До речі, тих, хто намагається компенсувати пальне дровами, зрозуміти можна. Досить тільки переглянути оновлений список цін на АЗС різних областей України, оприлюднений Мінфіном:


Дивіться: 40 гривень за літр: прогноз цін на бензин в Україні


Нагадаємо, в Україні очікується чергове подорожчання бензину.
Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, які авто краще не купувати.
Також Знай.ua писав, оприлюднено невідомі факти про перші у світі машини.