З початком опалювального сезону в Україні і підняли ціну на газ. Тих громадянам, хто не може самостійно опалчувати таку непідйомну комуналку, уряд надає знижку у вигляді субсидій, а тим, хто не встиг її отримати - компенсує витрати.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Відзначається, що кошти відшкодують, навіть якщо родина подасть документи у листопаді чи грудні, і незалежно від виду опалення: централізованого теплопостачання, індивідуального газового або електроопалення. Тобто держава відшкодує комунальні витрати родини за два місяці.

тарифи

Міністр соціальної політики Андрій Рева також заявив, що до субсидії на опалювальний сезон 2018-2019 років буде враховане минулорічне підвищення пенсій . Він запевнив, що громадяни не повинні відчути підвищення цін на газ на 23%.

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

газ

Що та на скільки покриє субсидія у нинішньому опалюваьному сезоні

На розмір субсидії і кількість отримувачів допомоги впливають два фактори: підвищення тарифів та зростання соціальних стандартів.

Ймовірно, субсидії у цьому році покриють більше витрат, ніж минулого.

Базові критерії залишилися ті самі. Субсидія призначається, якщо витрати сім'ї на комунальні платежі перевищують 15%.

наприклад, якщо середньомісячний дохід на одну особу становитиме 2000 грн. (сім'я з двох людей), тому відсоток обов'язкового платежу у = 2000/1700/2*15% = 8,82%.

Чим менші доходи родини, тим більшу підтримку з боку держави вона може розраховувати.

Нагадаємо, українцям відкрили новий серсвіс. Тепер оформити субсидію можна просто вдома через інтернет на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, чому влада затягує з монетизацією субсидій. Та чи побачать громаяни компенсацію за зекономлені кошти під час попереднього опалювального сезону.

Також Знай.ua писав, що незабаром після підвищення ціни на газ піднімуться і тарифи на комунальні послуги. Однак декому дозволили не переплачувати.

Дивіться: Як зекономити на опаленні та не платити космічних сум