На Донбасі знову загострюється ситуація. З'явилася інформація, що за 27 жовтня путінські головорізи 15 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Також бойовики 5 разів застосували озброєння заборонене Мінськими домовленостями. На жаль, один український військовий загинув.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Об'єднаних сил.

"За минулу добу ворог здійснював обстріл наших позицій в районі населених пунктів Кримське, Луганське, Світлодарськ, Піски, Дослідне, Павлопіль, Гнутово, Водяне та Лебединське. Під час бойових дій загинув один воїн складу Об'єднаних сил", - наголосили у штабі.

Путінські бойовики вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

"Позиції ОС в районі Луганського ворог обстрілював з мінометів 120-го калібру, по опорним пунктам біля Світлодарська, Пісків і Водяного вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисникам Водяного окупанти застосували цю зброю двічі", - заявили в прес-центрі.

Варто нагадати, що під Луганськом зафіксували скупчення ворожих танків. Тривожну звістку повідомляє прес-центр ООС. За даними штабу, 26 жовтня було зафіксовано обстріл ворогами позицій українських військових біля Кримського на Бахмутці з піхотного озброєння.

Пізніше Луганська обласна військово-цивільна адміністрація написала в ранковому зведенні, що терористи стріляли з гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Білорусі Лукашенко висловив свою позицію щодо ситуації, яка склалася на Донбасі України. Він повідомив, що готовий допомогти і надавати допомогу у вирішенні цього військового конфлікту. Про це стало відомо під час виступу Лукашенка на Форуму регіонів Білорусі та України.

"Ми готові включитися в цей конфлікт там, де складно і де немає тієї довіри, яку повинно бути. Ми готові зробити це заради миру", - заявив Лукашенко. Також він наголосив, що в такій ситуації потрібно об'єднатися трьом слов'янським народам. На думку президента Лукашенка, тільки такий вихід буде правильним.

Нагадаємо, Путін знову прислав подарунки своїм головорізам, українські воїни в повній бойовій готовності.

Як повідомляв Знай.uа феєричний новий фейк про ЗСУ перевершив навіть розп'ятого хлопчика.

Знай.uа писав, Болтон розповів, чому Росії краще залишити Україну в спокої.