Про те, що у в'язницях в'язні проживають далеко не солодке життя було відомо давно всім. Однак днями з'явилися моторошні знімки, які доводять звірячі тортури в українських в'язницях.

Так в чотирьох колоніях Полтавської області прокуратура знайшла зачепи і рогачі, обмотані колючим дротом з гострими металевими шипами, ломи та кувалдами.

"Середньовічні тортури? Ні. Гострі металеві шипи і колючий дріт проти засуджених. Після цього ми хочемо бачити їх на свободі людьми? Після нелюдського поводження з ними?!", - пише прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

Перевірка дотримання вимог законів про застосування заходів фізичного впливу, спецзасобів і зброї до засуджених провели у "Полтавській виправній колонії №64", "Божковській виправній колонії №16", "Крюківській виправній колонії №29" і "Надержинщинській виправній колонії №65".

"Всупереч законодавству в приміщенні відділу нагляду і безпеки виправних установ на видному місці зберігаються спеціальні засоби заборонені законом: зачепи, рогач, лом, кувалда і інше. Більш того, зачепи і рогач обладнані рукоятками, обмотані колючим дротом, і обладнані гострими металевими шипами розміром 2 - 3 см", - зазначає Сарган.

Предмети вилучили для проведення ряду експертиз. Законодавством подібні засоби заборонені для використання.

Варто відзначити, Марія Гур'єва, радниця Amnesty International Ukraine і Євген Захаров, керівник Харківської правозахисної групи заявили про відновлення функціонування таємних в'язниць СБУ.

Обов'язок України - офіційне визнання фактів існування "таємних тюрьм СБУ" і прийняття заходів щодо ліквідації подібних установ.

"Замість того щоб належним чином відреагувати на зловживання, українська влада заперечує факти, відмовляє жертвам у встановленні справедливості та перешкоджає ефективному і ретельному розслідуванню серйозних порушень прав людини", - йдеться в опублікованій заяві організації Amnesty International.

Нагадаємо, співробітники Генеральної прокуратури України "провідали" в'язницю "Вінницьке установа виконання покарань №1". Правоохоронці провели позапланову перевірку і виявили факт жорстоко поводження з ув'язненим.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бунт в Лук'янівському СІЗО влаштували колишні бійці роти "Торнадо" після спроби правоохоронців розвести їх по різних слідчих ізоляторах.

Також "Знай.uа" писав, у мережі оприлюднили відеоролик з тортурами ув'язненого в одній з в'язниць Росії. Він був знятий за допомогою портативного відеореєстратора, який зобов'язані носити всі співробітники Федеральної служби виконання покарань.