В уряді вже підбили перші результати нового опалювального сезону.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, тепло подали вже у 60% дитячих садків, шкіл, поліклінік та лікарень, а також у 45% багатоповерхівок.


Всього за статистикою у нашій країні нараховується понад 15 тисяч загальноосвітніх шкіл, 18 тисяч дитячих садків, 2712 лікарень та 82 тисяч будинків, куди потрібно подавати централізоване опалення.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Україна на 100% технічно готова до проходження опалювального сезону. В центрі і на півночі країни він уже розпочався і, в першу чергу, це стосується соціальної інфраструктури. Південь країни запустився поки на 10-15%, оскільки температурний режим у Херсоні, Миколаєві, Одесі та Запоріжжі набагато вищий, ніж у Києві", - стверджує Зубко.


За словами міністра, несвоєчасна подача тепла каратиметься, зокрема під прицілом опиняться відповідальні чиновники органів місцевого самоврядування, може дійти навіть до кримінального провадження:

"Ми вже попередили, що у випадку невчасного запуску опалення будуть порушуватися кримінальні справи. Ми будемо звертатися до прокуратури щодо випадків службової невідповідності та бездіяльності на місцях", - додав Зубко.


Як відомо, відповідно до чинного законодавства, опалювальний сезон повинен стартувати, коли середньодобова температура протягом трьох днів опустилася нижче 8 градусів тепла.

У великих містах технологічно для повного запуску опалення потрібно чекати тиждень-півтора.


Дивіться: Опалювальний сезон-2018. Хто отримає субсидію?


Нагадаємо, з 1 листопада на українців очікує значне підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
Як повідомляв Знай.ua, Кабмін підвищить оплату за газ, посилаючись на вимоги МВФ.
Також Знай.ua писав, в Україні змінять правила оформлення та надання субсидій.