Експерти спрогнозували курс долара до кінця осені 2018 року.

курс валют

Про це пише Рoliteka.

Фінансисти кажуть, що у середині осені курс долара в Україні міцно влаштувався на позначці 28 грн/$. Коливання вище і нижче цього психологічного рівня були незначними. Хоча прогнози аналітиків щодо долара були негативними і передбачали підвищення до 29 грн і більше вже в жовтні.

Однак, незважаючи на песимістичні прогнози, гривня у жовтні зміцнила свої позиції. Експерти наголошують, що цьому сприяли дії Нацбанку, який тримав національну валюту в певному коридорі, не даючи долару не тільки занадто дорожчати, але і дешевшати.

Популярні новини зараз

Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші

Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

НБУ

Але навіть при такій позитивній тенденції аналітики не плекають ілюзій щодо курсу долара у листопаді. Ближче до зими гривня традиційно дешевшає, і навряд чи щось зможе врятувати її від девальвації в цьому році.

За прогнозами, курс долара в листопаді буде коливатися біля позначки 28,5 гривень. І це найоптимістичніший сценарій для національної валюти.

подорожчання долара

На Україну чекає критичний імпорт, мова йде в першу чергу про природний газ. Розплачуватися за нього доведеться валютою, тому імпортери активно скуповують долари на українському валютному ринку. Через це попит на валюту зростає. В таких умовах уникнути девальвації гривні навряд чи вдасться.

Експерти додають, що очікуваний курс долара у листопаді 28,5 грн/$ дозволить плавно наблизиться до позначки 29 грн / $ в кінці року. У разі несприятливого розвитку подій вже в листопаді долар досягне рівня 29 гривень, а до кінця року перевалить за позначку 29,5 грн.

Курс валют

Загалом фінансовий листопад буде відносно спокійним і стабільним, без різких стрибків. Позначається досягнута домовленість України з Міжнародним валютним фондом, ЄС і Світовим банком, які готові до конструктивної співпраці.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на середу, 24 жовтня.

курс валют

Так, курс долара порівняно з показниками у вівторок, 23 жовтня, підвищився в ціні і тепер становить 28,14 гривень.


Як писав раніше Знай.ua, міжнародне рейтингове агентство Standard&poor's Global Ratings спрогнозувало курс гривні на три роки вперед.

Курс гривні


Також Знай.ua писав про те, що відомий фінансовий аналітик Віталій Шапран повідомив, чого варто чекати від курсу гривні під кінець 2018 року.