З 25 жовтня по 7 листопада цього року Україна візьме участь у навчаннях Trident Juncture.

Цю інформацію повідомив начальник головного управління військового партнерства Стратегічного командування з операцій НАТО Одда Егіла Педерсена.

Відомо, що Україна стане однією з 5 країн-партнерів НАТО на навчаннях.

"Це дійсно дуже великі навчання, і Україна буде представлена штатними офіцерами в штабах. Загалом із 41 країни-партнера НАТО лише 5 країн беруть участь і серед них Україна" Одда Егіла Педерсена

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Педерсена розповіла, що окрім України, у змаганнях будуть брать участь представники Швеції, Фінляндії, Грузії та Йорданії.

Навчання триватимуть на території Норвегії, в Балтійському морі і Північній Атлантиці, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії і Швеції.

Близько 50 тисяч солдатів братимуть участь у маневрах. Серед них - понад 14 тисяч військовослужбовців армії США (ВПС, ВМС і Корпусу морської піхоти), а також близько 150 літаків, вертольоти Apache і 60 кораблів, зокрема, атомний авіаносець ВМС США "Гаррі Трумен".

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна не зможе провести спільні навчання з блоком НАТО у Азовському морі. Про це він сказав у інтерв'ю французьким виданням RT France, Paris Match і Le Figaro.

"Зараз Україна хоче закликати натовські навчання у Азовське море, але туди вже не можна буде пройти, тому що наш договір з Україною вимагає обопільної згоди для проходу військових кораблів у Азовське море. Але вони цього хочуть, і їм у цьому активно потурають", - цитує міністра Лаврова прес-служба російського МЗС.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", російська авіація і флот під прикриттям намагаються влаштувати масові провокації під час військових навчань Нідерландів і Великобританії за Полярним колом.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що на Хмельниччині проходять масштабні багатонаціональні військові навчання "Чисте небо - 2018". Зараз вже відомо, що у багатомасштабних навчаннях взяли участь бойова авіація України та військ країн-членів НАТО.