Верховний суд України визнав штраф за порушення митних правил недійсним. Втім є нюанси і це стосується одного моменту з Митного кодексу.

У водіїв авто на єврономерах з'явився ще один козир у спорах з правоохоронцями про законність перебування "євроблях" у нашій країні. Так першого листопада 2018 року Верховний суд скасував штраф для водія,який ввіз на територію України авто з Естонії на умовах транзиту, - пише UBR.

ввезення авто

У той же час, фахівці відзначають, що водіям автомобілів на єврономерах перемогу святкувати поки що зарано.

"У даному випадку, автолюбителю просто пощастило – митники наклали штраф не по тій статті. Варто було б застосувати 485 статтю, яка як раз і передбачає покарання за навмисний намір уникнути митних платежів. У цьому ж випадку водієві намагалися поставити 469 статтю - зміна стану товарів, митне оформлення яких не закінчено. У цій статті в принципі немає такого положення, "як тимчасовий ввіз", — зауважив автоюрист Володимир Караваєв.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

За словами юриста, порушник дуже завбачливо вчинив, заявивши на судовому засіданні відкрито про наявність умислу на ухилення від податків. З моменту першого засідання пройшло 6 місяців, і термін притягнення до відповідальності за цією статтею вже сплив.

На сьогодні близько півмільйона автомобілів з Європи їздить українськими дорогами у режимі тимчасового ввезення або транзиту. Чверть із них перебуває на території нашої країни вже з простроченим терміном.

Що пропонують у парламенті?

-Налагодити автоматичний обмін інформацією між прикордонниками, митницею і поліцією щодо всіх авто, тимчасово ввезених і в режимі транзиту;

-Надати патрульним повноваження перевіряти порядок ввезення авто з-за кордону.

-Заборонити користуватися транпортними засобами на єврономерах тих, хто не ввозив авто (у тому числі заборонити використовувати в якості таксі).

-Посилити санкції проти порушників, ввести "космічні" штрафи (до 170 тисяч гривень).

Нагадаємо, українцям розповіли, як власнику євробляхи отримати субсидію.

Як повідомляв портал Знай.ua, які моделі автівок з Європи найчастіше обирають українські водії.

Також Знай.ua писав про те, що український уряд вирішив поки що не піднімати акциз на спиртні напої та тютюнові вироби.

Дивіться: євробляхи в Україні. Чого чекати від депутатів