В Ірпені здійснена спроба проникнення на територію будмайданчика житлового комплексу «Сяйво-2» для провокації та втручання в штатну роботу забудовника, пише in-build. 12 жовтня син екс-власника скандально відомої компанії «BGM» (нині «Нові горизонти») Олексій Пєший по обіді прибув до будівельного майданчика «Ін-Білд».

Забудовник компанії «Ін-Білд» працює на ринку нерухомості Ірпеня з 2010 року та жодного разу не був фігурантом будівельних скандалів. Усі об’єкти здаються вчасно, під’єднані до комунікацій, працюють сервісні організації.

У 2017 році компанія ввела в експлуатацію ЖК «Сяйво» та узялася до зведення житлового комплексу «Сяйво-2». Забудовник уклав усі необхідні договори, які підтверджують право на проведення будівельних робіт.

Одна зі земельних ділянок, на якій ведеться будівництво, належить Олексію Пєшому. З ним також був укладений договір, згідно з яким за право користування землею «Ін-Білд» передає у власність власника обговорену кількість квартир.

Крім того, Пєший брав на себе зобов’язання з підведення зовнішніх комунікацій до житлового комплексу «Сяйво-2» та розв’язання питання щодо переносу місця розташування кінологічного комплексу.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Вже в перші місяці Пєший намагався ухилитися від виконання зобов’язань і наполягав на грошовій компенсації вартості ділянки. Далі пішли загрози на адресу забудовника. «Ін-Білд» як законослухняна компанія звернулася до суду з кожного факту порушень.

Але Олексій Пєший не став чекати на рішення суду. 12 жовтня приїхав до об’єкту зі своїми підручними та вимагав, щоб його зі супровідниками пустили на будівельний майданчик.

Власники «Ін-Білд» також прибули на місце подій. «Будмайданчик – об’єкт підвищеної небезпеки, тому ми проти допуску сторонніх, окрім власника земельної ділянки», – заявив представник компанії.

Пєший викликав наряд патрульної поліції. Поліцейські не вгледіли порушень з боку забудовника, оскільки немає рішення суду, на підставі якого змінюється користувач землі.

«На превеликий жаль, Пєші продовжують діяти в стилі 90-х, хоча всі розбіжності давно вирішуються в судовому порядку. Ми обстоюємо інтереси інвесторів, наші юристи працюють над вирішенням ситуації. Ми не допустимо зриву будівельних робіт або затримок зі підведенням комунікацій», – підкреслив представник компанії «Ін-Білд».

Валерій та Олексій Пєші – фігуранти більшості будівельних скандалів та афер на ринку нерухомості Ірпеня. Інвестори семи житлових комплексів – «Алфавіт», «Княжий двір», «Панорамний», «Панорамний-2», «Фреш сіті», «Шервуд парк» та «Південний» – регулярно влаштовують акції протесту.

Обмануті вкладники намагаються добитися поновлення будівництва будинків і виконання забудовником своїх зобов’язань. Можливо, до них приєднаються інвестори будинку №3 у ЖК «Київський», терміни здачі якого постійно переносяться. На проблему регулярно звертають увагу медіа, але погана слава не зупиняє Пєших.

Довідка: Будівельна компанія «Ін-Білд» працює з 2010 року. За вісім років збудувала та ввела до експлуатації 6 житлових комплексів і котеджне містечко. В теперішній час будує ЖК «Сяйво-2» по вул. Університетській. На всі завершені та об’єкти в стадії будівництва забудовник має документи, які підтверджують право користування землею та проведення будівельних робіт.