Відомого українського режисера Ахтема Сеітаблаєва, якого глядачі знають по "Кіборгами", всі вітають із завершенням зйомок довгоочікуваної стрічки "Захар Беркут".


Робота над нею тривала у Синевирській Поляні, на Закарпатті. За основу взяли однойменну повість Івана Франка, долучилася до процесу міжнародна акторська команда з України, США, Казахстану, Великобританії та Монголії.

Він оцінює стрічку, як важку та напружену, але безперечно кіно вже поступово дотягує до голлівудського рівня і має всі шанси отримати престижні премії у майбутньому.

Ахтем Сеітаблаєв


Захар Беркут: історія очима Сеітаблаєва

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Захар Беркут, зйомки


Ахтем зазначив, що непростим завданням було поєднання реальних зйомок із комп'ютерною графікою, додавалися ще й дубляжі українською мовою. Співпрацю із голлівудськими акторами налагодити вдалося, вони непогано взаємодіяли у кадрі. Хоча від самого початку знімали англійською, це проблем не створило:

Ахтем Сеітаблаєв

"…. Це було і великою мотивацією, і можливістю для росту українських акторів, тому що не дуже багато такого матеріалу, завдячуючи якому можуть зростати наші актори. …дуже потужна промоція України - її історії, драматургії, літератури - за кордоном, свідчення того, що тут можуть знімати якісне глядацьке, видовищне кіно", - підкреслив режисер.

Захар Беркут, зйомки


Труднощі почалися з першого знімального тижня, до іноземної делегації намагалися приставити охорону, але актори, такі як Роберт Патрік, Томмі Фланаган, категорично відмовлялися.

Захар Беркут, зйомки

Але, на щастя, результат виправдав сподівання. Як і кожен режисер, Ахтем мріє, аби його стрічка отримала не тільки світове визнання, а в першу чергу викликала цікавість у глядача:

Захар Беркут, зйомки

" Класна драматургія Івана Франка, історія перемоги, історія жертовності, конфлікту світоглядів, динамічне кіно, красиві актори…", - вважає він.

Захар Беркут, зйомки


До слова, Сеітаблаєв свого часу знімав фільми і для РФ, через що постійно сперечався із замовниками.

Захар Беркут, зйомки

Щодо політики, то режисер тут взагалі не бачить альтернатив. Він вірить, що у нашій країні немає місця тим, хто вже одного разу поставив під сумнів репутацію:

Захар Беркут, зйомки

"Це ті ж політики, які до цього вже були у владі, для мене вони не є авторитетами, а є людьми, які відверто брешуть. Це для мене страшно. Тому я дуже сподіваюся, що українці розумні, і ці трагічні роки, в які ми зараз всі живемо, роки війни все ж посприяли більш аналітичному підходу до того, що відбувається в країні".


Дивіться: як Голлівуд допомагає знімати кіно в Україні - Ахтем Сеітаблаєв


Нагадаємо, наймолодший український режисер отримав престижну міжнародну премію.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі показали архівні знімки зруйнованого Донецького аеропорту.
Також Знай.ua, легенда "Кіборгів" розповів, що спільного між театром та кіно.