Вселенський патріарх Варфоломій в Стамбулі зустрівся з українськими дітьми, батьки яких загинули на Донбасі під час виконання військових обов'язків. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман.

"Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся з українськими дітьми, батьки яких загинули на Донбасі, захищаючи нашу землю. По-батьківськи тепла і приємна зустріч. І, звичайно, кожна дитина отримала від Його Святості подарунок", – написав дипломат.

Олександр Гаман також опублікував відповідне відео. На ньому видно патріарха Варфоломія в оточенні українських дітей.

Зазначимо, що нещодавно держсекретар США Майкл Помпео підтримав прагнення української влади і народу до створення Української православної автокефальної церкви, і висловив сподівання, що інші країни не будуть втручатися в цей процес.

Як відомо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату в Стамбулі прийняв рішення про надання Томосу про автокефалію Української православної церкви. На засіданні Синоду також було прийнято рішення про зняття анафеми з патріарха УПЦ КП Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнання їх канонічними. Після цього Російська православна церква в Мінську зібрала Синод, за підсумками якого оголосили про припинення євхаристичного спілкування з Константинопольською церквою.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Показати ще

Раніше повідомлялося, що Константинопольський патріарх Варфоломій жорстко принизив путінських попів. Константинопольський патріархат заявив, що має право одноосібно вирішувати питання надання автокефалії Української православної церкви. Про це йдеться в статті "Вселенський трон і церква України – говорять документи", яка підготовлена на базі історичних матеріалів.

Так, згідно з документом, який датується 1589 роком Вселенський патріарх нормував статус новоствореної московської митрополії, яка зародилася набагато пізніше Київської. Відомо, що сам документ нормував статус діяльності московської митрополії і чітко зазначив, що Київська митрополія не входила в її межі.

Нагадаємо, московські попи остаточно злетіли з котушок, вибухнули страшними погрозами Вселенському патріарху

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що московські попи заборонили молитися за Варфоломія.

Також портал "Знай.uа" писав, що Філарет розповів, кому насправді дістанеться Томос.