Спалах серйозного інфекційного захворювання прийшов у Вінницьку область і розігналася настільки, що в містах почали закривати навчальні заклади. Ім'я страшного захворювання - кір, і найсильніше він активізувався у двох школах Шаргородського району, у селах Копистирин і Рахни-Лісові. В останньому вже захворіло 15 осіб. Місцева школа тепер закрита мінімум до 26 жовтня.

Як повідомляє портал Рoliteka, про це йдеться в повідомленні лабораторного центру українського Міністерства охорони здоров'я. Фахівці вже з'ясували, що стало причиною різкої активізації хвороби.

"Перший осередок цього захворювання на кір з'явився через дітей, які не прищеплювалися у зв'язку з релігійним переконанням їх батьків. Тобто були відмови від щеплень. Вони послужили джерелом інфекції для інших дітей", заявили експерти.

Так, в Копистирині на лікарняних ліжках опинилися шестеро дітей, у місцевій школі ввели карантин, він теж триватиме до 26 числа. З початку 2018 року у Вінницькій області зафіксували 112 випадків зараження кором: з них 26 дорослих і 86 дітей. У регіоні за рік діагноз "кір" поставили 1500 разів.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Одразу три штами загрожують українцям

Як повідомили представники українського Міністерства охорони здоров'я, пік захворюваності припаде вже на жовтень, і зачепить епідеміологічний сезон цілих півроку - аж до травня 2019.

Медики попереджають, що найкращим засобом профілактики грипу є вакцинація. А робити щеплення потрібно до початку епідсезону. Вакцини для населення доступні в аптеках і ціни досить демократичні.

Нагадаємо, науковці встановили нову причину крововиливу в мозок.

Як повідомляв "Знай.uа", знайдено швидкий спосіб поліпшити пам'ять.

Також "Знай.uа" писав, що українців попередили про смертельну епідемію.