Надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві - це анексія від загального православ'я, що можна порівняти з анексією Криму.

З такою заявою вирішив виступити архієпископ Климент - голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Московського патріархату. Дії Константинополя, за його авторитетною думкою, неприпустиме і жорстке відділення. Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню.

"Те, що зараз відбувається з боку Константинополя, – це анексія території Української православної церкви. Те, що робить сьогодні Константинопольський патріархат, порівнянно з анексією Криму", - сказав Климент.

Відзначимо, що в 2016 році глава МП митрополит Онуфрій заявив, що Кримський півострів, виявляється, сам "відпав" від України, а Донбас тим часом "дихає на ладан".

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Витівка московських попів змусить парафіян вибирати

Після того, як Синод Російської православної церкви вирішив розірвати відносини з Константинополем, парафіяни УПЦ Московського патріархату опинилися перед жорстким вибором: залишатися в єдності зі Вселенським православ'ям або слідувати за розкольниками.

П'ять копійок від Лукашенка

Кілька місяців світ стежить за тим, як Українська православна церква боролася за право стати незалежною, а Москва всіляко намагалася цьому перешкодити. Сотні думок і коментарів, десятки зустрічей - і ось Синод ухвалює позитивне рішення: Україна домоглася свого і тепер ніяк не пов'язана з РПЦ, як раптом "прокидається" Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, московські священики різко розкритикували рішення Синоду щодо надання автокефалії.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", Синод Вселенського Патріархату зняв анафему (відлучення від церкви) з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія і визнав їх канонічними.

Також "Знай.uа" писав про те, що Синод офіційно звинуватив російську церкву у страшному релігійному злочині.