Кремль уже декілька днів кипить обуренням та нервовими заявами у бік надання автокефалії УПЦ.

Томос в Україні

Офіційна Москва з піною на губах коментує це рішення, оскільки зацікавлена у подальшому збереженні контролю над Україною.

Про це повідомив відомий журналіст і політичний оглядач Віталій Портников, передають ЗМІ.

"Схоже, їх цікавить тільки політичний контроль над Україною і її громадянами за допомогою будь-яких інструментів, у тому числі і церковних. І коли один з них стає непридатним, його справжні власники починають обурюватися і погрожувати зі всіх телевізійних екранів", - коментує експерт.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Патріарх РПЦ Кирило

Окрім того журналіст зазначає, що зрозуміти роздратування церковників Росії нереально, не вдаючись у політику, оскільки для справжніх віруючих подолання розколу у канонічному православ'ї здатне принести лише радість.

Патріарх РПЦ Кирило

"Завдяки мудрому рішенню Синоду Константинопольського патріархату ми стали свідками справжнього сеансу російського самовикриття", - резюмував журналіст.

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 жовтня Синод Російської православної церкви прийняв шокуюче рішення.

синод РПЦ

Російська православна церква де-факто розірвала єдність з Константинопольським патріархатом. Так в храмах Московського патріархату призупинять молитовне поминання Константинопольського патріарха Варфоломія.

І до всього іншого призупиняється спільне служіння священиків Московського і Константинопольського патріархатів православної церкви. Також РПЦ припиняє участь в структурах під головуванням Константинополя. Про це повідомляють російські ЗМІ.

РПЦ


Як повідомляв раніше Знай.ua, богослужіння єдиної Помісної православної церкви в Україні після об'єднання та здобуття автокефалії має відбуватися українською мовою. Але інші мови також будуть вживатися.

Патріарх Філарет


Також Знай.ua писав про те, що господар кримських і донецьких бойовиків Володимир Путін 12 жовтня зібрав цілий круглий стіл для так званого вирішення питання Російської православної церкви в Україні.