Про рівні умови і можливості несення військової служби для чоловіків і жінок - ось, про що новий закон, підписаний українським президентом Петром Порошенком в п'ятницю, 12 жовтня.

В повідомленні прес-служби державного керівника кажуть, що нові правила збільшать кількість жінок на військовій службі, в тому числі і на вищих військових посадах.

Тепер, згідно з законодавством, представники обох статей мають рівні можливості укласти контракт на проходження служби. Відзначається, що жінка може підписати угоду на службу до того моменту, поки не досягне граничного віку, встановленого законом.

Підписаний документ скасовує всі необґрунтовані обмеження, з якими стикаються жінки в запасі та військовому запасі при проходженні військових зборів.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в середу, 10 жовтня, під час міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека", яка проходить у Києві, українські розробники представили новий зразок сучасної військової техніки.

Миколаївський бронетанковий завод, що входить до складу "Укроборонпрому", презентував свою розробку - бойову розвідувальну машину "Мангуст". Про це повідомляє прес-служба концерну.

Варто нагадати, що у вівторок, 9 жовтня, у Києві на виставці "Зброя та безпека" показали реактивну систему залпового вогню БМ-21 РОЗУМ "Берест". Про це повідомила прес-служба "Укроборонпром". Шепетівський ремонтний завод за власні кошти провів модернізацію РСЗВ калібру 122 мм з використанням тільки українських комплектуючих.

Нагадаємо, стало відомо, скільки українців загинуло від мінометів Пашинського.

Як повідомляв "Знай.uа", новітня бойова техніка виправдала надії інженерів.

Також "Знай.uа" писав, брата Лорак зловили на махінаціях з бюджетом України.