В 2019 році монетизація суубсидий на оплату комуналки буде трьохетапною. Таке рішення у четвер, 11 жовтня, ухвалили під час засідання міжвідомчої робочої групи.

"Перший етап повинен початися 1 січня 2019 року і стосуватиметься громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів. На другому етапі до монетизації повинні бути притягнуті громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року. На третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі", – йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Так, державна скарбниця на 2019 рік передбачає 55,1 млрд грн на субвенції місцевим бюджетам для надання субсидії. Міністерство соціальної политици спільно з Міністерством регіонального будівництва повинні створити спеціальний механізм, завдяки якому субсидія буде надходити на особистий рахунок банківських громадян "з можливістю використання тільки для оплати житлово-комунальних послуг".

Згідно з українським законодавством, субсидія призначається на рік - з травня до травня - а її розмір розраховується окремо на зимовий і літній період. У Мінсоцполітики розповіли, що якщо субсидія вже призначена на 2018–2019 роки, у жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично, без повторного звернення.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Нагадаємо, згідно з проектом державної скарбниці, вартість блакитного палива для населення підвищиться.

Як повідомляв "Знай.uа", що МВФ розбив фінансові надії українців одним прогнозом. Також стало відомо, що експерти МВФ переглянули прогноз рівня безробіття в Україні оцінка на 2018 рік погіршена.

Також "Знай.uа" писав, що Мінсоцполітики назвало розміри надбавок до пенсії, які повинні з'явитися в найближчі кілька років. Пенсії будуть піднімати три рази поспіль, хоча особливо відчутними ці надбавки не назвеш.