Московські попи вже встигли різко відреагувати на надважливі рішення Вселенського патріархату, які стосуються надання Україні автокефалії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що засідання синоду московський попів відбудеться 15 жовтня, де головною темою для обговорення стануть кілька важливих рішень, які були прийняті на Синоді Константинопольського патріархату.

Проте вже зараз вони почали прямо звинувачувати Константинополь у зв'язку з "розкольниками".

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

"Константинополь фактично заявляє, що він вступив в канонічне спілкування з розкольниками і з особою, відлученим від церкви. Священний синод Російської православної церкви на своєму найближчому засіданні, яке відбудеться 15 жовтня в Мінську, дасть належну оцінку цим діям", - сказав він.

Більше того у РПЦ заявили, що "це офіційна заява за результатами Синоду можна розцінити однозначно як безпрецедентне антиканонічні діяння".

Разом з тим варто відзначити, що на засіданні Синоду Вселенського патріархату ухвалили рішення, яке навряд чи сподобається Кремлю і його господарю Володимиру Путіну – анексію Київської Митрополії Руської церквою в 1686 році визнано незаконною.

"Одразу з кількох джерел надійшла інформація про двох очікуваних рішення Синоду Вселенського Патріархату: про задоволення апеляції Патріарха Філарета (а також апеляції митрополита Макарія), про визнання незаконною анексію Київської Митрополії Руської церквою в 1686 році", - прокоментував він.

Крім того варто додати, що у четвер, 11 жовтня, у Стамбулі фінішує Синод, в ході якого українці очікують вирішення питання про надання УПЦ довгоочікуваного Томосу.

Екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США, який перебував в Києві у контектсті підготовки до надання автокефалії українській православній церкві і звітує цього питання на засіданні Синоду Константинопольського патріархату, висловив сподівання на позитивне рішення щодо надання томосу Україні.

"Доповідь пройшла чудово, ми провели зустріч із патріархом, а сьогодні зранку продовжуємо. Сподіваємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово. Я думаю, всі були зацікавлені українським питанням, було багато питань і відповідей. Так що думаю, що буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді і обговорення. Думаю, за кілька годин ви почуєте результати", – розповів архієпископ Даниїл.

Нагадаємо, Синод прийняв рішення і зняв анафему, все про головне.

Як повідомляв "Знай.ua", Філарет відреагував на зняття анафеми та розповів про наслідки.

Також "Знай.ua" писав, що перед рішенням про Томос з патріархів Філарета та Макарія зняли анафему.

Синод вирішив надати Томос про автокефалію Україні