За останні декілька місяців відносного затишшя в Україні знову пішли вгору ціни.

Як повідомляє портал Рoliteka, у липні експерти спостерігали зниження споживчих цін на 0,7% і протягом півтора місяців цей показник залишався незмінним. Вже у вересні він піднявся до 1,9%, а якщо рахувати з початку року, то рівень інфляції склав 5,6%, і це тільки жовтень.

Державна служба статистики повідомляє, що у вересні їжа і напої подорожчали у середньому на 1,6%. Якщо порівнювати із серпнем, найбільше подорожчали яйця - на цілих 14, 1%. Від 1 до 3% до вартості додали сало, хліб, зернові, м'ясо і м'ясопродукти, молочка, макарони й масло. Овочі, фрукти і цукор, навпаки, подешевшали. Алкоголь і цигарки подорожчали на 0,8%.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Всього за місяць на 0,8% піднялися в ціні взуття та одяг. Комунальні послуги - на 0,2%. В основному це сталося через подорожчання води на 1,1% і вартості каналізації - на 0,9%. Проїзд у громадському транспорті подорожчав на 2,8%: основною причиною цього є підняття цін на паливо і масло.

Нагадаємо, в Україні долар після зміцнення раптово зробив несподіваний маневр і почав падати в ціні. Так, протягом декількох днів американська валюта почала падати в ціні і на міжбанку, і за курсом НБУ.

Як повідомляв "Знай.uа", що МВФ розбив фінансові надії українців одним прогнозом. Також стало відомо, що експерти МВФ переглянули прогноз рівня безробіття в Україні оцінка на 2018 рік погіршена.

Також "Знай.uа" писав, що Мінсоцполітики назвало розміри надбавок до пенсії, які повинні з'явитися в найближчі кілька років. Пенсії будуть піднімати три рази поспіль, хоча особливо відчутними ці надбавки не назвеш.