У вівторок, 9 листопада, у Києві на виставці "Зброя та безпека" показали реактивну систему залпового вогню БМ-21 УМ "Берест".

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпром".

Шепетівський ремонтний завод за власні обігові кошти провів модернізацію РСЗВ калібру 122 мм з використанням тільки українських комплектуючих.

"Берест" призначений для заміни БМ-21 "Град", який стоїть на озброєнні Збройних сил України. Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва дають "Бересту" ключові бойові та експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ. Однією з особливостей нової машини стала цифрова система керування вогнем, яка дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив'язку", – заявили в прес-службі.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Показати ще

Зазначається, що екіпаж РСЗВ вдосконалений. Він зможе отримувати координати противника в режимі онлайн, що підвищить точність координування.

"Ще одна особливість нової РСЗВ – збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів замість 40 в "Граді". Це дозволяє гарантовано знищувати противника і оперативно розподіляти вогонь між різними цілями. В цілому "Берест", порівняно з "Градом", має велику потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію в цифрові системи керування і наведення артилерії, велику мобільність і вимагає менше часу для відкриття вогню", – заявили в "Укроборонпромі".

Нагадаємо, путінські женців на Донбасі продовжують безцеремонно порушувати так званий "режим тиші". З'явилася інформація, що бойовики 36 раз обстріляли позиції українських захисників.

Раніше Знай.ua повідомляв, у Міністерстві оборони в минулу суботу, 6 жовтня, відбулася секретна нарада в зв'язку з гучними провалами російської військової розвідки в США, Великобританії, Нідерландах та Чорногорії.

Також Знай.ua писав, українські військові в найближчі кілька днів проведуть у Запорізькій області в місті Бердянськ заняття з бойової підготовки.