Український активіст і політичний в'язень Кремля Володимир Балух вирішив припинити своє голодування на час етапування в російську колонію. І пояснив усе в зворушливому листі українському народу.

Звернення Балуха зачитав на прес-конференції в Києві у вівторок, 9 жовтня архієпископ кримський УПУ КП Климент.

Політв'язень звернувся до українців. Лист написано власноруч Володимиром Балухом і датується 8 жовтня.

"Протягом останніх 22-х місяців моє фізичне і психічне виживання було б неможливо без Вас, вашої щирої дієвої участі у моїй долі та долі моєї родини. Щиро вдячний Всім за шалену підтримку!", - пише активіст.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Також Балух повідомив, що поки що припинить голодування і буде намагатися вберегти себе в цьому оксюмороні та не дозволить собі їсти з рук окупанта і надіти його тюремну робу.

Володимир зазначив, що розуміє наслідки дієвої підтримки їм тексту цієї заяви, він попросив українців виконати свою останню волю і в разі його фізичної або психічної смерті не залишати тіло на окупованій території.

"Місце перебування тіла залишаю вибрати своїй родині, - я б волів, щоб це була сільська місцевість на березі Дніпра, неподалік від Києва…", - пише в'язень Кремля.

При цьому український активіст намагається не падати духом і запевняє, що вручає свою долю в руки Всевишнього "з нездоланною вірою у щасливу долю України".

Нагадаємо, в'язень Кремля Балух припинив голодування слідом за Сенцовым. Засуджений активіст протримався без їжі більше 200 днів.

Як повідомляв "Знай. ua", кремлівські нелюди придумали нове знущання над Балухом. Балуха на межі можуть перевести на російську колонію.

"Знай. ua" писав, що Москалькова відповіла Денисової щодо зустрічі з Балухом. Володимир Балух голодує вже 202 дні.