В Україні після подій у Балаклії тривають незрозумілі вибухи на військових складах боєприпасів.

А в Харкові суд прийняв рішення поновити на посаді відповідального за зберігання озброєння на тому самому сумно відомому військовому арсеналі в Балаклії.

вибух

Про це повідомляють харківські ЗМІ з посиланням на постанову суду.

"Так, згідно з матеріалами справи, підполковник, колишній начальник зберігання 65-го арсеналу, навесні 2018 року звернувся до суду з позовом до Міноборони України в особі міністра Степана Полторака, Генерального штабу ЗСУ та частини А 1352, у якому вимагав скасувати наказ про його притягнення до дисциплінарної відповідальності, звільнення по службовій невідповідності; наказ про звільнення його до запасу; стягнути невиплачений середній заробіток", - пишуть харківські ЗМІ.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Військовий вважає, що притягнення його до відповідальності було безпідставним, необґрунтованим, незаконним, а реалізація зазначеного наказу виконана з порушенням норм законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пожежа з подальшими вибухами на військових складах у Чернігівській області може бути добре спланованою диверсією. Таку версію розглядають співробітники Служби безпеки України.

"Правоохоронці перевіряють кілька версій, зокрема Служба безпеки України в межах своєї компетенції відпрацьовує версію про можливу диверсію", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Силовики проводять досудове розслідування у рамках кримінальної справи, порушеною Військовою прокуратурою за статтею "Недбалість".

Варто нагадати, що вибухи на військових складах в Ічні на Чернігівщині, зокрема їх причини і ймовірних винуватців, активно обговорюють в мережі. Користувачі говорять, що цей інцидент став далеко не першим за останні роки в Україні. Про фатальні закономірності иа невипадковість надзвичайних ситуацій на режимних об'єктах розповів журналіст Денис Казанський в Twitter.

Нагадаємо, попереджали і не раз: з'ясувалося, що на складах зберігалося, а тепер палає.

Як повідомляв Знай.uа вибухи на Чернігівщині: що горить і вибухає, українців спробували заспокоїти.

Знай.uа писав, вибухи в Ічні: прокуратура назвала основну версію.