Служба безпеки України затримала бізнесмена, екс-чоловіка олімпійської чемпіонки Лілії Подкопаєвої Тимофія Нагорного. Його звинувачують за статтею 111 КК України (державна зрада). Зараз бізнесмен знаходиться в слідчому ізоляторі СБУ.

Про це повідомив журналіст і знайомий Нагорного Роман Реведжук на своїй сторінці в Facebook. За його словами, навіть друзі спочатку не повірили в те, що Тимофія затримано.

Згодом факт затримання Тимофія Нагорного підтвердила прес-секретар Слжби безпеки України Олена Гітлянська. Про це вона коротко повідомила на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що більш детальну інформацію Служба безпеки оприлюднить пізніше.

"Слідчий відділ Головного управління СБУ у Києві та області здійснює досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками державної зради та шахрайства, тобто злочинів передбачених ст. 111 та 190 Кримінального кодексу України", - написала Гітлянська.

Вона також повідомила, що 4 жовтня Печерський суд обрав Нагорному утримання під вартою з правом вийти під заставу 528 600. Однак СБУ не погодилася з таким запобіжним заходом і подала апеляцію.

Товариші Нагорного його арешт називають чиєюсь "класичною підставою" і заявляють, що його посадили за спілкування по телефону з російським бізнесменом, в розмові з яким він начебто підриває національні інтереси України.

Сам Нагорний всі звинувачення заперечує. Він каже, що затримання збіглося з його оголошення про похід в політику.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Бізнесмен Тимофій Нагорний співпрацював як продюсер з багатьма українськими артистами. Він також підтримував талановитих спортсменів і організовував спортивні заходи.

Нагадаємо, Тимофій Нагорний раніше розповів, що з колишньою дружиною Лілією Подкопаєвою у них встановилися цивілізовані відносини і він завжди готовий прийти на допомогу, якщо вона знадобиться.


Як повідомляв портал "Знай.ua", Лілію Подкопаєву звинуватили у дружбі зі зрадницею України.