Багато гігантів банківської індустрії готові працювати з криптовалютами, але є одна заковика, їх зупиняє правова невизначеність в цій сфері. Про це розповіла голова Coriolis Technologies Ребекка Хардінг. Передає Хвиля.

Варто відзначити, Ребекка Хардінг очолює технологічну компанію, що обслуговує найбільші інститути світу традиційних фінансів.

Так вона заявила, що більшість фінустанов "відчувають здорову цікавість і скептицизм" щодо цифрових валют.

Також як зазначає Хардінг, фінансові компанії починають усвідомлювати необхідність інвестування в крипто - і блокчейн-простір. Але все ж у даний час вони чекають моменту, коли законодавці і регулятори внесуть ясність у правове поле. Оскільки на даному етапі воно дуже розпливчасте і немає чітких меж.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Щоб залишатися залученими в криптопространство й затребуваними в своїй ніші, банки тісно співпрацюють з новими компаніями з фінтех-індустрії. Також, за її словами, фінустанови активно вивчають особливості криптоіндустрії і неодмінно незабаром почнуть направляти кошти в новий клас активів.

Так, вже три американські інвестиційні банки Goldman Sachs, Morgan Stanley і Citigroup запустили продукти для великих гравців, які поступово долучаються до цифрових валют. Morgan Stanley розробив інфраструктуру для біткоїн-деривативів та має намір запустити криптовалютні свопи на сукупний дохід за наявності інтересу до цього інструменту з боку інституціональних клієнтів.

Варто відзначити, що в липні цього року корейське інформагентство Yonhap повідомило, що комерційні банки країни володіють біткоїном і Ethereum на суму понад $2 мільярдів.

Хардінг у свою чергу відзначає, що якщо в найближчому майбутньому фінустанови не зможуть запропонувати інструменти для роботи з цифровими активами, то з часом їх бізнес-модель може стати неактуальною.

Нагадаємо, в активних гаманцях знаходяться мільйони иткоинов, і їх кількість неухильно зростає з кожним днем. Однак в останні місяці на ринку криптовалюти спостерігається відчутний спад.

Як повідомляв портал "Знай.uа", це може звучати як вигадка, але в Києві на центральному Бессарабському ринку з'явилася можливість придбати овочі та фрукти за криптовалюту. Так, на одному з лотків з'явилася табличка з QR-кодом, який дозволяє оплачувати товар за допомогою криптовалютної платіжної системи Paytomat.

Також "Знай.uа" писав, єдиний боксер, який ставав чемпіоном світу у восьми вагових категоріях Менні Пак'яо оголосив про запуск кріптовалюти під назвою PAC Coin.