Кожен рік 8 жовтня в Україні відзначається професійне свято юристів, усе життя яких підпорядковано гаслу «Знати право, служити праву, захищати право». Більше про історію та традиції цього дня ви можете дізнатися в нашому матеріалі.

День юриста України 2018: історія свята

Варто відзначити, що сам День юриста з'явився в календарі України зовсім недавно. Це свято офіційно було проголошено 16 вересня 1997 року указом тодішнього президента Леоніда Кучми № 1022/97. В цілому дата з'явилася з ініціативи Міністерства юстиції України, Спілки юристів України та Спілки адвокатів України.

До речі, це число для Дня юриста України обрано зовсім не випадково. Вважається, що саме 8 жовтня в 1016 році Київський князь Ярослав Мудрий видав перший звід законів "Руська правда", який згодом став правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь на території сучасної України.

Підкреслимо, що це свято об'єднує юристів різних сфер діяльності, що стоять на захисті прав і свобод українців.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

Для українського суспільства, як і для населення будь-якої країни, професія юриста дуже важлива, адже саме на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури нашого народу.

Всі юристи впевнені на 100%, що з державою все гаразд, тільки коли його основний Закон - Конституція - не обмежує права і свободи громадян, а, навпаки, збільшує зону цих свобод. А завдання самих юристів служити закону і стояти на захисті цих прав і свобод. Тому, таке свято, як День юриста України – це прекрасний привід привітати всіх знайомих правознавців.

День юриста України 2018: традиції свята

У День юристів України офіційних заходів не влаштовують, але, незважаючи на це, в невеликих компаніях колег проходять досить цікаві святкування. Крім цього, День юриста України – прекрасний привід, щоб привітати всіх знайомих правників із професійним святом.