Українські в'язні Кремля Олег Сенцов та Роман Сущенко відправили лист-звернення до віце-спікера українського парламенту, представника України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Ірини Геращенко. І вона його отримала.

"Сьогодні я отримала два листи. В кілька речень. Один написаний такою слабкою рукою, що треба розбирати слова і букви. Дуже важливі і дорогі мені листи. Від Романа Сущенко та Олега Сенцова. Мені передали їх адвокати та рідні політв'язнів. Це особисті листи. Написані дуже сильними людьми, які вірять в Україну. За це і засуджені", - повідомила Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Віце-спікер зазначила, що з Олегом Сенцовым вона могла "перетинатися" на Майдані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підприємця з Нижньогірського району Криму Рената Параламова майже рік тому затримали співробітники ФСБ. Вони його звинуватили у незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Він пройшов через жорстокі тортури і погрози, тому покинув півострів. Коли ж кримчанин спробував оскаржити незаконні дії російських силовиків, з'ясувалося, що він – у розшуку за двома статтями Кримінального кодексу Росії.

Варто нагадати, що український омбудсмен Людмила Денисова стурбована тим, що вже давно немає новин від РФ про політв'язня українського активіста Володимира Балуха та стан його здоров'я. Про це уповноважена з прав людини в Україні заявила в Facebook.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова звернулася до керівництва російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) з проханням дати дозвіл на відвідування українським омбудсменом Людмилою Денисовою засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха.

Нагадаємо, правозахисники заявили про тортури Сенцова.

Як повідомляв Знай.uа Сенцов офіційно припиняє голодування.

Знай.uа писав, адвокат розповів, чому насправді Сенцов припинив голодування.