Попри негативні очікування щодо бюджету на 2019 рік, в уряді заспокоїли українців.

Днями у Міністерстві фінансів повідомили, що проект бюджету на 2019 рік передбачає достатній обсяг коштів для зарплат і пенсій.

Підвищення пенсій

Про йдеться у повідомленні прес-служби Мінфіну.

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

Показати ще

"У відповідь на заяву голови Рахункової палати Валерія Пацкана хочемо запевнити, що проект бюджету на 2019 рік передбачає достатній обсяг коштів для зарплат і пенсій. Окрім того, обсяг бюджету дозволить індексувати пенсії з 1 березня 2019 року, підвищити пенсії військовослужбовцям, а також підвищити прожитковий мінімум і розмір мінімальної зарплати ", - розповіли у Мінфіні.

пенсії в Україні

Наступного року міністерство передбачило зростання мінімальної зарплати з 3723 гривень до 4173 гривень, а також індексацію зарплат бюджетникам на рівні 9,4% у порівнянні з 2018 роком, стверджують фінансисти.

Курс гривні

Нагадаємо, тисячі українців із хвилюванням спостерігають за постійними змінами в сфері соціальних виплат.

Нещодавно Кабмін розповів про нові поправки в цій області.

Міністерство повідомило про те, що в проект бюджету на наступний рік була закладена мінімальна заробітна плата на рівні 4,173 тисячі гривень, але це питання продовжує обговорюватися.

Гривня

Цю інформацію доповів міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час Години запитань до уряду, передає "Хвиля" з посиланням на "Укрінформ".


Як повідомляв раніше Знай.ua, аби хоч частково розрахуватися із зовнішніми боргами, в 2019 році Україна повинна буде витрусити державну казну на третину, це приблизно 427 мільярдів гривень.

Про це в ефірі українського телеканалу заявив глава уряду Володимир Гройсман.

"У нас бюджет наступного року складе 1,2 трильйона гривень і з цієї суми нам потрібно віддати 427 мільярдів, тобто третю частину бюджету", - заявив прем'єр.

Володимир Гройсман


Також Знай.ua писав про те, що в українському уряді спробували пояснити, чи є у пенсіонерів, які працюють під час заслуженого відпочинку, право на субсидії на основі їх пенсії та зарплати.