У п'ятницю, 5 жовтня, працівники військової прокуратури та СБУ затримали лейтенант ЗСУ, командира роти охорони однієї з військових частин, під час спроби викрадення двох авіаційних двигунів ТВЗ-117А до вертольота МІ-8, вартістю близько 400 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури центрального регіону України.

"Факт розкрадання обладнання з авіаційно-технічного складу військової частини було задокументовано під час контролю за вчиненням злочину у вигляді спеціального слідчого експерименту", - йдеться в повідомленні.

Отмечается, що вказаний офіцер організував проїзд на територію військової частини заздалегідь підготовленого вантажного автомобіля, після чого завантажив зазначене військове майно і вивіз його з метою подальшого продажу за кордон. Однак під час вивезення зазначеного правопорушник був затриманий оперативниками.

Зарплата військових вважається досить високою в Україні. Крайньої потреби в грошах захисники країни відчувати не повинні. Навіщо військовому потрібні були авіаційні двигуни з'ясовуватиме слідство. Поки ведуться роботи. Тривають перевірки. Слідство обов'язково з'ясує, куди солдат планував передати два цінних двигуна, хто був співучасником і хто буде нести відповідальність за розкрадання військової бази. По даному питанню буде зібраний військовий суд. Лейтенанту буде винесено вирок. Цікаво, що ж могло стати причиною такого ризикованого вчинку, це стане відомо після закінчення слідства.

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

"Знай.ua" повідомив раніше: Під Москвою розбився військовий літак: перші подробиці. За оперативною інформацією російських рятувальників стало відомо, що перед аварією на борту літака виникла пожежа. Також з'явилася інформація, що пілот встиг катапультуватися.

"Знай.ua" повідомляв також: Прокурор справи Скрипалів загинув у жахливій авіакатастрофі, - ЗМІ. У Російської Федерації біля Костроми 3 жовтня розбився вертоліт AS-350. В результаті аварії загинули три людини. За інформацією російських журналістів, одним із загиблих виявився заступник генпрокурора РФ, який займався координацією розслідувань резонансних кримінальних справ.