Окупаційна влада "ДНР" визнала те, що з-за кишкової інфекції в Макіївці, більше 100 місцевих мешканців опинилися в інфекційному відділенні лікарні.

Про це сказано в повідомленні так званого "Моз республіки".

"На сьогоднішній день з усіх пацієнтів, що поступили в лікарні під час спалаху гострої кишкової інфекції в Макіївці, виписано 85 осіб, ще семеро дорослих і дев'ять дітей залишаються на лікуванні", - йдеться в повідомленні.

Проте окупаційна влада відхрещується від того, що причиною отруєнь є неякісна водопровідна вода. При цьому раніше місцеві жителі в соціальних мережах скаржилися на жахливий запах води, який не зникає навіть після кип'ятіння.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

А ось у "міністерстві" не побачили проблем з водою і запевнили, що з усіх пацієнтів, які звернулися за допомогою, лише 5% пов'язують свою гостру кишкову інфекцію з вживанням некип'яченої водопровідної води.

Крім того, воду досліджувала якась вірусологічна лабораторія і підприємство "Вода Донбасу". За результатами питної водопровідної води в ній не було знайдено ніяких шкідливих домішок.

Відзначимо, що ще до отримання результатів місцеве підприємство спробувало звинуватити в неприємному запаху води водорості, які цвітуть і відзначили, що така ситуація в регіоні спостерігається щороку. Хоча місцеві жителі і не здогадувалися про це і скаржилися на яскраво виражений хімічний запах.

Якщо "влада" окупованій Макіївки визнала 100 людей в лікарні, то ситуація в області ще більш серйозна. Це підтверджує і бажання заспокоїти місцеве населення.

Нагадаємо, стало відомо, чим отруїлися люди на Донбасі. В окупованому бойовиками місті воду частково знезаражували марганцем.

Як повідомляв "Знай. ua" бойовики "ДНР" звинуватили в масовому отруєнні на Донбасі... водорості. Окупанти послалися на цвітіння водоростей у водоймах.

"Знай. ua" писав, що над Кримом нависла реальна катастрофа. Люди пишуть, що не тільки страждають із-за поганого повітря і кислотні дощі, але є проблеми з водою.