Скільки часу потрібно, щоб купити квартиру якщо відкладати з середньої української зарплати? Цю цифру підрахував DOM.RIA.

Як основу взяли сім'ю з двох осіб, яка отримує середню зарплату по регіону і не знімає житло. Одну з зарплат ймовірна пара повністю відкладає на купівлю житла, на гроші другого живе.

Квартири

У результаті виявилося, що найбільш "сита" за рівнем зарплат Київська область виявилася найбільш неблагополучною для покупки житла. Місцевим доведеться збирати на 1-кімнатну кваритру цілих 11 років. Жителі Рівненської області та Одеси будуть відкладати 10 років. Дивно, але в інших регіонах ситуація набагато краща, для жителів Кіровоградщини - 4 роки, Чернігівщини— 5 років і Запорізької області — 5 років.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Киянам для однокімнатної квартири не на околиці столиці доведеться відкладати 8 років, при цьому для двокімнатної - 12 років.

Аналітики наводять середні ціни на квартири. Природно, що зарплата і сфера теж можуть скоротити терміни отримання бажаних квадратних метрів. Айтішникам, наприклад, збирати на квартиру доведеться в два рази менше. Найскладніше збирати початківцям і бюджетникам, зарплати яких часто не дотягують до середніх по регіону.

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день в Україні практично кожна 13-я хрущовка підлягає знесенню. По всій країні аварійними вже офіційно визнали 75 мільйонів кв. м житла. В одному тільки Києві безнадійно застаріли 3055 багатоповерхівок: це приблизно 212 тисяч квартир. Виходячи з умов законодавства, мешканцям в такому випадку потрбіна нова квартира або грошова компенсація.

знесення хрущовок

Зараз представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ працюють над законопроектом, завдяки якому вдасться запустити процес відшкодування або відновлення житла: все залежить від стану кожного окремого будинку.

Нагадаємо, газ для населення в Україні вже найближчим часом може подорожчати.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", стала відома статистика реальних зарплат в Україні.

Також "Знай.ua" писав, експерт розкрив схеми залучення заробітчан до Польщі.