У компанії Roshen заявили, що споживати їхні солодощі в окупованому Росією Криму не можна.

Про це попередили в прес-службі корпорації. Таку заяву у компанії пояснюють тим, що на анексованому півострові не може бути їхньої продукції – Roshen вже давно не здійснює поставки до окупованого Криму. А якщо на якихось складах ще залишилась "рошенівська" продукція, то вона може бути небезпечною для здоров'я, оскільки термін її споживання давно закінчився.

"Термін придатності такої продукції закінчився щонайменше на початку 2018 року, відповідно вона може бути небезпечна для здоров'я", - заявили в Roshen.

У заяві наголошується, що фабрика в Липецьку не випускає продукцію з першого кварталу 2017 року. Виробництво на ній було зупинено повністю з 1 квітня 2017 року, а персонал скорочений. Також припинили працювати торговий дім і склад готової продукції.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Жодне інше підприємство Roshen не виробляло і не виробляє цукерки з російськими етикетками", - стверджують в компанії, нагадавши, що ввезення продукції Roshen з України Росія заборонила ще в 2013 році.

Прес-служба звинуватила ЗМІ, які спекулюють новинами про липецьку фабрику, в маніпуляціях, а їхню інформацію неперевіреною і недостовірною. А тим журналістам, які не вірять у закриття фабрики, порадили поїхати до Липецька і особисто переконатися в цьому.

У той же час журналіст Роман Цимбалюк відвідав Липецьк і зазначив у Facebook, що туди потрібно приїжджати зі своїми цукерками Roshen.

"Тут давно нічого не виробляють. Заводи стоять, місцеві трохи сварять хунту, бажають нам президента як у Росії і ностальгують за зарплатами, які вони отримували, працюючи в цій кондитерській корпорації", – написав він.

Нагадаємо, продукція кондитерської компанії Roshen присутня на прилавках магазинів окупованого Донбасу, це при тому, що Україна повністю заблокувала доступ товарів на непідконтрольні території.

Як повідомляв портал "Знай.ua", магазини компанії Roshen знайшли в Іраку.

Також "Знай.ua" писав, Roshen привласнив не лише назву "Київський торт", а й елементи для дизайну упаковки такі, як листя каштану.