Скоро в Україні стартує опалювальний сезон. І хоча в деяких регіонах тепло вже подали в держустанови, проте більшості українців не варто чекати теплих батарей раніше, ніж через два тижні.

Про це повідомляє Telegram-канал "Хит Леджер".

Так, за рішенням уряду тепло в українські оселі подадуть 15 жовтня. Однак орієнтуватися потрібно і на погодні умови.

В Кабміні зазначили, що своєчасний початок опалювального сезону в регіонах безпосередньо залежить від місцевої влади. Прем'єр нагадав про свій досвід роботи мером Вінниці, тоді 12 опалювальних сезонів починались, орієнтуючись на погодні умови.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Залишилося не більше 10 днів, щоб почати опалювальний сезон вчасно. Але тут треба дивитися не на календар, а на термометр. Український потрібно вчасно отримати гарячу воду і тепло. Фінансові ресурси, які були спрямовані на підготовку, дають можливість якісно підготуватися, щоб люди не відчули ніякого дискомфорту. І на місцевому рівні повинен бути високий рівень відповідальності ", - заявив Прем'єр-міністр.

Також Гройсман додав, що влада на місцях повинна думати про людей та їх комфорт, тому не варто тягнути зі стартом опалення.

Наразі чиновники на місцях повинні переконатися у готовності мереж до початку опалювального сезону.

Нагадаємо, Львів уже розпочав опалювальний сезон. З 1 жовтня тепло увімкнули в університетах і лікарнях, а також садках і школах.

Як повідомляв портал Знай.ua, ціни на опалення змусять українців забути про тепло до самого літа. Обігрів своїх будинків цієї зими влетить українцям у копієчку.

Також Знай.ua писав про те, що тисячі сімей залишаться без квартир. Влада всрйоз планує ліквідувати хрущовки.