Російські спецслужби намагаються спровокувати в Україні міжконфесійний конфлікт.

Про це повідомили українські ЗМІ із посиланням на джерело у СБУ.

Інформацію про це оприлюднили на брифінгу щодо протидії спробам РФ дестабілізувати обстановку в Україні. Відповідну заяву зробив заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

Популярні новини зараз

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Показати ще

Кононенко зазначив, що спецслужби РФ збираються організувати в Україні захоплення культових споруд однієї з конфесій нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій.

Це, за задумом Путіна, має спровокувати масові акції за участі віруючих.

Єдина помісна церква в Україні

Нагадаємо, предстоятелі всіх помісних православних церков отримали листи від глави російської православної церкви Кирила, у яких він закликав розпочати обговорення щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

Патріарх Кирило

Цю інформацію повідомив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Микола Балашов, передає "РИА Новости".

"У листах викладено позицію Російської православної церкви з питання української автокефалії і про можливі негативні наслідки дій Константинопольського патріархату для єдності вселенського православ'я", - заявив Микола Балашов

Крім того, як повідомив представник Московського патріархату, у листах, надісланих главою РПЦ Кирилом, міститься пропозиція почати "загальноправославне обговорення" церковної ситуації, що склалася в Україні.

Патріарх РПЦ Кирило


Як писав раніше Знай.ua, українська православна церква отримає статус автокефальної, і жодний агент Кремля не зможе цьому перешкодити.

Про це заявив Патріарх Філарет - предстоятель УПЦ Київського патріархату.

Філарет

Говорячи про те, наскільки серйозні заходи, які Росія може вжити через надання Томосу, священнослужитель зазначив, що московські попи нічого не доб'ються. Після того, як УПЦ стане автокефальною, Москва виявиться безсилою.


Також Знай.ua писав про те, що грецькі журналісти оприлюднили деякі уривки з тривалої бесіди Вселенського Патріарха Варфоломія та глави РПЦ Кирила. Відомо, що зустріч відбулася ще 31 серпня у Фанарі.