На сьогоднішній день в Україні практично кожна 13-та хрущовка підлягає знесенню. По всій країні аварійними вже офіційно визнали 75 мільйонів кв м житла. В одному тільки Києві безнадійно застаріли 3055 багатоповерхівок: це приблизно 212 тисяч квартир. Виходячи з умов законодавства, мешканцям у такому випадку покладається нова квартира або грошова компенсація.

Зараз представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ працюють над законопроектом, завдяки якому вдасться запустити процес відшкодування або відновлення житла: все залежить від стану кожного окремого будинку. Як повідомляє "Обозреватель", про це розповів юрист Олександр Плахотнік.

Так, при знесенні мешканці можуть претендувати на грошову компенсацію або нову квартиру, площа якої буде в 1,5 рази перевищувати попередню. Нове житло повинне знаходитися в тому ж районі, щоправда, за таких умов процес "великого переселення народів" може затягнутися на довгі і довгі роки, тому замість нового житла людей переселяють у тимчасове, по типу гуртожитків.

Популярні новини зараз

На ці картки пенсія не прийде: у ПФУ розповіли, як не залишитись без виплат

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Для трамваїв і тролейбусів встановили нові тарифи: скільки коштуватиме поїздка

Готуйте 400 гривень: власників лічильників води очікують додаткові витрати

Показати ще

Разом з тим Лариса Ставинога - експерт з нерухомості - вважає, що ремонтувати панельні "хрущовки" безглуздо. Все тому, що плити цих будинків вже не відповідають сучасним будівельним нормам, та й самі будинки максимально зношені. За українськими законами, будинок визнається аварійним, якщо його конструктивні елементи зношені більше, ніж на 60%.

Нагадаємо, що в українському уряді спробували пояснити, чи є у пенсіонерів, які працюють під час заслуженого відпочинку, право на субсидії на основі їх пенсії і зарплати. Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерство соціальної політики України, яке розмістили на офіційному сайті відомства.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", газ для населення в Україні вже найближчим часом може подорожчати у зв’язку з вимогами, які Міжнародний валютний фонд поставив перед української владою перед наданням чергового траншу допомоги.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що стала відома статистика реальних зарплат в Україні. Порівняно з минулим роком є позитивна динаміка зростання заробітної плати в Україні.