У структурі Національній поліції вже найближчим часом з'явиться мотопатруль.

Про це у Facebook повідомив директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

Він додав, що мотопатруль підготовлений спеціальними інструкторами, які прибули з Канади.

Варто відзначити, що раніше стало відомо, що перша група підготовлений мотопатрульний вже завершила курс підготовки та навчання у канадських інструкторів за найновітнішими програмами та методиками.

За підсумками навчання канадські інструктори підтвердили готовність українських поліцейських до виходу на вулиці столиці.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

"23 серпня, 16 столичних патрульних поліцейських отримали сертифікати інструкторів, завершивши двомісячний спеціалізований курс управління мототранспортом", – зазначено в повідомленні правоохоронців.

У відомстві також додали, що всі нові мотопатрульні вже мають досвід їзди на мотоциклах, а перед навчанням вони пройшли суворий відбір, після якого вже були допущені до проходження навчальних курсів.

Разом з тим варто відзначити, що зовсім нещодавно Знай.ua писали про активізацію Департаменту патрульної поліції щодо стягнення з патрульних поліцейських компенсації за розбиті ними службові машини. В свою чергу, копи намагаються оскаржити позови в суді, оскільки суми, які на них "вішають", доходять до 760 тис грн – а це фактично вартість двох нових "Пріусів". І якщо зараз у них був реальний шанс зменшити ці цифри у судовому порядку, то нині ДПП готує для своїх підлеглих нову "пастку". Знай.ua дізнавалися подробиці справи.

"Вибиттям" коштів займеться страхова

Новину про плани керівництва поліції розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці адвокат Руслан Білицький, який став одним з перших юристів, що віч-на-віч зіткнулися із вимогами багатотисячної грошової компенсації від столичних патрульних, представляючи їх у суді.

"На цей час службові транспортні засоби ДПП не мають полісів КАСКО. Придбання полісів КАСКО планується на початок 2019 року", – повідомив т.в.о. заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олександр Кройтор у відповіді на відкритий запит.

Юристи вбачають у цьому кроці негативні наслідки для патрульних.

"Раджу всім співробітникам патрульної поліції напружитися. Суть в тому що на сьогоднішній день ДПП, як відшкодування шкоди, може стягнути з патрульного тільки 1 середню місячну зарплату. Підтвердженням цьому є програні ДПП судові справи, в деяких з них я, в тому числі, представляю патрульних", – зазначає адвокат Руслан Білицький.

Нагадаємо, Нацполіція відкриває "сезон полювання".

Як повідомляв "Знай.ua", українських водіїв попередили про нове правило.

Також "Знай.ua" писав, що водіям можуть дозволити керувати автомобілем без посвідчення.

У Києві запрацював мотопатруль