Збройні сили України збільшили свою присутність на узбережжі Азовського моря для протидії російській агресії в регіоні, повідомив агентству "Рейтер" глава Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко. За його словами, збільшено присутність повітряних, наземних, морських і артилерійських сил української армії.

"Всі ті заходи, які проводяться в Приазов'ї, і є елементом нарощування нашої присутності в цьому регіоні для адекватного реагування на можливі провокації з боку Російської Федерації", - пояснив він.

ЗСУ

Крім того, глава Генштабу ЗСУ не виключив того, що кораблі Військово-морських сил будуть супроводжувати в Азовському морі комерційні судна, щоб припинити зловживання Росією своїм правом на зупинку і огляд суден.

"Росія… нарощує свою військову присутність біля кордонів з Україною і здійснює агресивні дії проти кораблів, що прямують в українські порти", - нагадав Муженко.

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

ЗСУ

В даний час Росія активно зупиняє судна, що йдуть в морські порти Бердянська і Маріуполя, і довго оформляє документи для їх проходження.

Раніше ми писали, що літак Су-24 Збройних сил України здійснив неможливо низький політ. Оператор, який займався зйомкою даного рекорду, змушений був лягти, щоб його не збив літальний апарат.

ЗСУ

Відеозапис був викладений американським виданням Business Insider.

У США трюк українського літака був названий "до божевілля небезпечним". Крім цього, подібний політ вже визнаний самим низьким проходом літака всіх часів".

Також ми повідомляли, що в зоні військового конфлікту на Донбасі військовослужбовці України вирішують проблему з провокаціями з боку бойовиків завдяки оригінальному "заспокійливому" - крупнокалиберному кулемету ДШК.

Нагадаємо, ВСУ показала "заспокійливе", після якого бойовики ганебно замовкають.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у Порошенка назвали спосіб повернути Донбасу мир.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що літак ВСУ поклав на лопатки оператора.