Жовтень зустрів українців досить холодно. Вночі стовпчик термометра все стрімкіше наближається до позначки нуль. І хоча відповідальні люди сани готують з літа, утеплювати свої помешкання поки не пізно.

Про те, як це зробити швидко, якісно і дешево, розповіли журналісти "Сьогодні".

Іванна Скорик, киянка, скаржиться на холод в кухні. Жінка каже, що її не рятує навіть батарея.

"Здавалося б, у нас нові вікна, поміняні були в квартирі, але як з'ясувалося, вони однокамерні і пропускають холод" Іванна Скорик

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Киянка розповіла, що поміняти вікна в приміщенні вона поки не може собі дозволити, хоча і розуміє, що тут – одна з найбільших зон втрати тепла.

Менеджер будівельного магазину Олексій Монькин зазначив, що щілини - головна проблема, через яку тепло не залишається в будинку.

"Саме через щілини буде у вас видуватися тепло. Тобто це вікна та двері. Тому найдешевший варіант -поролонові ущільнювачі" Олексій Монькин

За словами експерта, вартість таких утеплювачів від 5 до 20 гривень. Завдяки їм температура в квартирі піднімається на два градуси. Якщо скористатися теплозберігаючою плівкою, яку легко прикріпити за допомогою фена, додасться ще два градуси (її вартість не перевищує ста гривень).

Також фахівці радять звертати увагу на батареї. Сергій Мишкар, представник компанії з питань енергоефективності, радить встановлювати зарадіаторні рефлектори.

"Це свого роду фольга з утеплювачем. Вона дозволяє не нагрівати зовнішню стіну і відбивати тепло в квартиру" Сергій Мишкар

Вартість такого утеплювача 20-50 гривень. Експерт радить не закривати радіатор тумбами або шторами, так як вони затримують тепло.

Нагадаємо, нова процедура нарахування виплат змусить українців перейти на сухий пайок.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", з 1 жовтня тепло подається в університетах і лікарнях, а також садках і школах.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що "Укрзалізниця" готує українцям подарунок до свята.