В українському уряді спробували пояснити, чи є у пенсіонерів, які працюють під час заслуженого відпочинку, право на субсидії на основі їх пенсії та зарплати.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства соціальної політики України, яке розмістили на офіційному сайті відомства.

Підвищення пенсій

Так, стало відомо, що для тих, хто припинив працювати, беруть до уваги розмір місячної пенсії за місяць, що передує зверненню за субсидією. А ось якщо пенсіонер припинив працювати або вийшов на пенсію, йому потрібно протягом місяця з декларацією звернутися до управління соцзахисту, і допомогу перерахують лише на основі одного доходу.

Пенсіонери в Україні

Популярні новини зараз

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

"Єдиним критерієм для розрахунку розміру субсидії є дохід людини", - зазначили в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі окупованій частині України можуть залишитися без пенсій. У свою чергу міжнародні організації не дали реальних пропозицій щодо доставки пенсій жителям ОРДЛО. Про це заявив заступник міністра соцполітики Микола Шамбір.

Як зазначив представник Мінсоцполітики, розглядаючи фінансову допомогу від держави жителям окупованих територій, потрібно бути реалістами.

Варто нагадати, що газ для населення в Україні вже найближчим часом може подорожчати у зв'язку з вимогами МВФ. Міжнародний фонд поставив таке завдання української влади перед наданням чергового траншу допомоги.

Зараз вже відомо, що зростання ціни на газ відбуватиметься в два етапи, і вже до весни наступного року вона досягне ринкового показника 13-14 тис. грн за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, в Україні підняли зарплати, але тільки обраним.

Як повідомляв Знай.uа Міністерство повідомило про нові поправки.

Знай.uа писав, субсидії в Україні: міністерство повідомило про нові поправки.