У зоні бойових дій на Донбасі за суботу, 29 вересня, вдалося зафіксувати 13 обстрілів з боку проросійських бойовиків, від яких не постраждали, і навіть не були поранені військові ЗСУ.

Така інформація повідомляється в прес-центрі Операції об'єднаних сил в Facebook.

Як стало відомо, зброя, яке було заборонено Мінськими угодами, бойовики не використовували.

Наголошується, що прицільний вогонь противника з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вівся по населених пунктах Кримське, Новозвановка, Новолуганське, Авдіївка, Красногорівка, Старогнатівка, Чермалик, Павлопіль, Лебединське, Водяне та Широкіно.

Популярні новини зараз

"Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо, що люди, які були змушені через окупацію Донбасу покинути свої помешкання і відправитися в інші міста, досі стикаються з дискримінацією.

Відзначається, що люди як і раніше не довіряють, засуджують і економічно дискримінують переселенців. Так, стало відомо і про труднощі, з якими стикаються жителі Донбасу при спробі відновити паспорт, переклеїти в ньому фотографію, поміняти прізвище.

Наголошується, що для отримання оновленого документу необхідно підтвердити свою особистість, так як паспорти жителів східного регіону часто підробляють шахраї, а в української сторони немає єдиної бази за документами, починаючи з 1994го року.

Таким чином, щоб довести своє існування, мешканцю Донбасу необхідно надати всі наявні документи, покликати свідків, які можуть ідентифікувати його особу. Якщо ж і це не допоможе, то власник паспорту може подати до суду, де завдяки ще низки свідків, будуть збиратися докази його реальності.

Також стало відомо, що в окупованій Макіївці сталося отруєння водою з-під крана.

На даний момент 39 осіб, у тому числі 2 дітей, госпіталізовані після проведення дезінфекції систем водопостачання російським хлором.

Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що МВС збільшило свою силу в Азовському морі і не планує віддавати його Росії.

Також Знай.UA розповів, що в "ДНР" підірвали ще одного "представника місцевої влади".

Крім цього, Знай.UA писав про те, що через обстріл КПП раніше на Донбасі довелося терміново евакуювати десятки людей.