Українці з хвилюванням спостерігали з тим, як просувається справа із захисту прав тварин, зокрема із забороною на використання їхнього хутра для виробництва одягу.

На днях мережу вразила новина про те, що ця петиція набрала понад 26 тисяч підписів із 25 тисяч необхідних на сайті Верховної Ради. Про це стало відомо з інформації на сайті петицій Ради, повідомляє Інформатор.

захист тварин

Таким чином, на момент 15:30 29 вересня кількість підписів досягла 26 674. До закінчення збору підписів ще два дні.

Популярні новини зараз

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

У свою чергу, ініціатор петиції Павло Вишебаба просить прийняти заборону на виробництво хутра негайно, а запустити її в дію за 5-7 років, аби працівники галузі опанували іншу діяльність, а в Україні напрацювали механізм контролю за дотриманням заборони.

Чимало опонентів петиції вимагають аргументів з боку зоозахисників для обгрунтування їхньої позиції.

Серед основних причин можна назвати:

  • забруднення довкілля;
  • ризик для здоров’я людей — гній, сеча, послід від діяльності тваринних ферм потрапляють у водойми, що може бути небезпечним для людей;
  • негуманні умови утримання тварин;
  • жорстокий забій.

А що ви думаєте про цю петицію?

До слова, багато веганів знають про те, що в суперечках про такий вид харчування дуже часто проступає аргумент про те, що рослини теж мають свою чутливість. Нові відкриття вчених вразять вас.

Не так давно вчені з Університету Вісконсін-Медісон виявили у рослин такі ж сигнальні молекули - як в нервовій системі тварин. Результати даного дослідження були опубліковані в журналі Science.

веган

Як додав біолог Саймон Гілрой, коли рослину поїдають комахи, її системи захисту починають працювати і в інших, ще цілих частинах.

Під час дослідження біологи використовували флуоресцентні білки для маркування сигналів в рослинах для того, щоб проаналізувати реакцію рослин на зовнішні подразники.

Вчені також додали, що у тварин збуджена нервова система вивільняє амінокислоту, яка називається глутамат, яка викликає хвилю електрично заряджених іонів кальцію - вони і поширюються на клітини організму.

Для того, щоб зацікавленим в тематиці було легше зрозуміти саме дослідження, вчені опублікували спеціальний ролик, де показали, як флуоресцентні білки переміщаються по рослині з пошкодженої ділянки зі швидкістю близько 1 мм / с.

Це набагато повільніше, ніж сигнали тварин - вони передаються зі швидкістю до 120 м / с. Але для рослин це дуже висока швидкість.

Таким чином, коли хвиля доходить до певної ділянки рослини, в цьому місці підвищуються захисні гормони. Це означає, що рослини можуть поступово змінювати свої захисні функції, збільшуючи кількість шкідливих хімічних речовин або вивільняють пахучі летючі речовини, які нагадують комасі небезпечних хижаків.

Що ж, цей факт дає багато приводів для роздумів прихильникам і противникам веганства.

Нагадаємо, в Україні вже давно назріла справжня криза з інститутом виборів. Експерти намагаються знайти вихід зі складної ситуації. І одним з рішень цього питання може стати система добровільно обмеженого виборчого права.

Як повідомляв Znaj.ua, електронна система міського земельного кадастру Києва незабаром стане доступною для кожного мешканця столиці.

Також Znaj.ua писав про те, що виявляється коти можуть не тільки дерти меблі і нявкати на всю квартиру.