Незаконно засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова примусово вивезли з колонії, де він відбуває покарання до місцевої лікарні.

Про це повідомили в прес-службі управління федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

У свою чергу федеральна влада відразу ж повідомила, що українського політв'язня вивезли до лікарні "для додаткового дослідження".

"28 вересня засуджений Олег Сенцов був вивезений в Лабитнангскую міську лікарню, де йому виконані додаткові дослідження і отримані консультації лікарів-фахівців", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Також вони відзначають, що з огляду на проведене обстеження лікарі приймуть рішення про подальше "лікування" українця.

Крім цього , наголошується, що, з огляду на результати проведеного обстеження, Сенцової "проведення корекція лікування".

Разом з тим варто відзначити, що незаконно засудженому в Росії Олегу Сенцову прийшов лист з проханням завершити акцію голодування. Таке послання написав Сенцову ще один в'язень Кремля Станіслав Клих.

Про це українським журналістам розповіла мати ув'язненого Тамара Клих, яка нещодавно побувала на триденному побаченні з сином.

"Стас Сенцову написав листа. Я його взяла, вишлю і Людмилі Денисовій (українському омбудсмену – ред.) передам на словах його заклик. Стас каже, що Сенцов писав йому листівку і лист, ще, напевно, до голодування, так самі тюремники кажуть, що тюремники – тюремникам листи не передають. Тому попросив мене надіслати", - сказала мати ув'язненого.

Крім того вона відзначила, що у Сенцова на відміну від Клиха є діти, які ще дуже хочуть його побачити. Саме через це вона вкотре звернулась до омбудсмена Людмили Денисової з проханням до Сенцова припинити голодування.

"Просив Сенцова (у Стаса немає дітей, а у Сенцова є), сказав: "Мамо, скажи Денисовій, нехай передасть, щоб він припинив голодувати. Ми розуміємо, що він за всіх (голодує – ред.), і ми його не засудимо, якщо його звільнять одного, у нього двоє дітей, ще й кажуть, що один хворий. Нехай подумає про дітей і не голодує", - переповіла Тамара Клих слова свого сина.

Крім того варто додати, що російська правозахисниця Зоя Свєтова нещодавно отримала листа від українського полоненого Кремля, режисера Олега Сенцова.
Про це вона розповіла особисто на своїй сторінці у Facebook, зазначивши: він просив передати слова подяки кожному, хто його підтримує.

"Спасибі тим людям, які все ще, незважаючи на цей тривалий нескінченний марафон продовжують підтримувати мене, а головне і всіх інших українців. Вони не здаються і я разом з ними. Вірю в хороший результат всієї цієї історії, незважаючи ні на що", – цитує Свєтова слова Сенцова.

Українські сенсації. Невідома історія Сенцова

Нагадаємо, Сенцова висунули на премію "за свободу думки".

Як повідомляв "Знай.ua", Сенцов звернувся до українців.

Також "Знай.ua" писав, що Париж зробив подарунок Сенцову.