Користувачі мережі із жахом спостерігають за наслідками отруєння в дитячому будинку, яке сталося під Рівним.

Однак нова інформація шокує ще більше. Про подробиці стало відомо після повідомлення Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

лікарня

Як багато хто пам'ятає, в Рівненській області було зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції в школі-інтернаті, в результаті якої захворіли 22 дитини і 2 співробітників, госпіталізовано 16 осіб.

Збудником інфекції стала сальмонела. Її знайшли на кухні школи в охолодженому сирому м'ясі, на полиці холодильника, тертці для овочів і на лотку для м'яса.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

лікарня

Також важливо відзначити, що інфекція почала поширюватися через недотримання санітарно-гігієнічних вимог і порушення правил гігієни.

У мережі також з'явилася інформація про те, що початковою точкою інфекції могли стати двоє працівників харчоблоку, у яких виявили сальмонелу.

Будемо стежити за подальшими подробицями справи.

До слова, у селищі Мізоч Рівненської області отруїлися 22 вихованця школи-інтернат.

Про це повідомляється на сайті Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

лікарня

Як повідомляється, причиною отруєння став спалах кишкової інфекції. Медикам довелося госпіталізувати 24 людини, 22 з яких діти. Серед них 16 людей доставлені до лікарні, ще 8 знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Згідно з розслідування збудником масового отруєння стала сальмонела ентеритидис.

школярки

"Збудник був виявлений у хворих, в охолодженому сирому м'ясі і на робочих поверхнях харчоблоку (поличка холодильника, терка для варених овочів, лоток для сирого м'яса)", - повідомляють у центрі.

Причиною спалаху, за словами медиків, стали грубі порушення гігієни на кухні і неправильне зберігання продуктів.

"Імовірним джерелом інфекції могли стати два працівники харчоблоку, у яких виявили сальмонелу ентеритидис (у одного була присутня клінічна картина хвороби, в іншого не було симптомів захворювання)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вже відому на всю країну дніпровську школу №62, через скандал з масовим отруєнням дітей, тимчасово закрили на карантин.

Як повідомляв Znaj.ua, в Україні розпочався сезон дощів, а значить, і сезон грибів: тисячі людей виїжджають на "полювання", при цьому не надто добре розбираючись в них.

Також Znaj.ua писав про те, що директор приватного дитячого садка «Лелека», розповіла порталу Clutch про ключові моменти профілактики кору та вакцинації дітей в сучасному освітньому закладі.