В Україні почав працювати електронний чек і з'явилася можливість перевірити його в електронному кабінеті. Це дозволить стежити за тим, як товар їде від кордону до споживача. Поки що версія працює в тестовому режимі, запустила її Державна фіскальна служба.

Про це розповів Олександр Власов - в. о. голови ДФС, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми вчора [25 вересня. – ред.] запустили тестову версію електронного чека і перевірку чеків в електронному кабінеті. В перспективі це дасть можливість відстежувати проходження товару від кордону до споживача", – заявив він.

Власов пояснив також, що у покупця з'явиться можливість перевірити чек, який йому дав продавець, в будь-якій точці України. Для цього потрібно буде всього лише зайти в електронний кабінет.

Популярні новини зараз

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

"Поки йде тестування, е-чек використовуватиметься паралельно із паперовим", – додав він.

Кияни зможуть перевірити законність будь-якого будівництва

Електронна система міського земельного кадастру Києва незабаром стане доступною для кожного мешканця столиці.

Найбільше українське видавництво не соромлячись "розпиляли"

Журналісти повідомляють, що біля станції метро "Шулявська", постійним користувачем якого є Державне видавництво "Преса України" Державного управління справами Президента України, побудують житловий комплекс.

Представники ЗМІ оприлюднили відповідну документацію - Детальний план території (ДПТ), який затвердили ще 20 грудня 2017 року.

Нагадаємо, столичний забудовник багатоповерхівок вирішив, що набережна належить йому, тому відгородив пішохідну зону парканом.

Як повідомляв Знай.uа, стало відомо, що колишніх працівників "Київміськбуду-2" змушують виїхати з гуртожитку, в якому вони прожили чималу кількість років.

Також портал Знай.uа писав про те, що одним із найпопулярніших способів заробітку в Києві стабільно є обман у сфері нерухомості.