На просторах мережі з'явився запис, як прикордонний катер Російської Федерації типу "Мангуст" намагався зблизитися з українськими кораблями: судна Військово-морських сил нещодавно вийшли через Керченську протоку до Азовського моря.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише прес-центр ВМС України та публікує відповідне відео.

У повідомленні відомства говориться, що рішучі дії екіпажу малих броньованих артилерійських катерів "Кременчук" і "Лубни" відвели російське судно і не дозволили йому дістатися до місця стоянки морського буксиру "Корець" і пошуково-рятувального судна "Донбас".

На відеозаписі бачимо спроби росіян спровокувати ВМС і чуємо переговори між екіпажами російського прикордонного корабля "Крим" і "Мангуста".

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Сполучені Штати подарують Україні два катери

У четвер, 27 вересня, американська берегова охорона передасть українським силам два патрульних катери. Станеться це на військово-морській базі у Балтіморі. В цілому судна передаються на безоплатній основі, Україна повинна буде покрити лише вартість супутніх послуг.

Окупанти активно розганяють дивний фейк

В російських ЗМІ тиражується інформація про те, що окупанти безкоштовно (!) допомогли (!) Військово-морським силам України та провели їх під аркою скандального Кримського мосту.

Нагадаємо, українські військові кораблі пройшли на Азов через Керченську протоку. Про це повідомляє голова правління Українського мілітарного центру Тарас Чмут.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", в Середземному морі з'явилася нова авіаносна група Військово-морських сил Сполучених Штатів, на чолі якої знаходиться атомний авіаносець USS Harry S. Truman ССО, він призначений для проведення десятків операцій.

Також "Знай.uа" писав про те, що Збройні сили України підняли по тривозі бойову техніку і резерв з-за вторгнення флоту Російської Федерації в Азовське море.