Відомий український письменник, драматург і журналіст Володимир Лис потрапив у жахливу ДТП в Луцьку.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що чоловіка на пішоходному переході збив позашляховик, який їхав на величезній швидкості попри відповідні знаки та дуже добре освітлення поблизу переходу.

Крім того відзначається, що Володимир Лис саме у цей час повертався з Форуму видавців, який днями проходив у Львові.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

У результаті аварії Лис отримав значні переломи. Згідно з прогнозами медиків, письменник буде прикутий до ліжка кілька тижнів, його чекає стаціонарний курс лікування і процес реабілітації.

Володимир Лис - відомий український журналіст, прозаїк і драматург. Народився в 1950 році в селі Згорани на Волині. У 2007 році став переможцем Першого Всеукраїнського конкурсу радіоп'єс (за п'єсу "Полювання на брата"). Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Має безліч нагород: "Людина року", кавалер ордена "За заслуги" III ступеня, автор "Кращого роману десятиріччя" (за роман "Століття Якова"), володар численних премій конкурсу "Коронація слова", "почесний громадянин Волині".

Разом з тим варто відзначити, що раніше з'явився шорт-лист Букерівської премії, однієї з найпрестижніших нагород у світі англійської літератури:

Робін Робертсон "The Long Take" (Великобританія) Ганна Бернс, "Milkman" (Великобританія) Дейзі Джонсон, "Everything Under" (Великобританія) Рейчел Кушнер "The Mars Room" (США) Річард Пауерс "The Overstory" (США) Есі Эдугян "Washington Black" (Канада)

"У списку з шести чоловік домінують жінки. Сьогодні в нього увійшли Ганна Бернс, Есі Едугян, Дейзі Джонсон, Рейчел Кушнер, а також Річард Пауерс і Робін Робертсон", - інформували в комітеті.

Голова журі премії, британський письменник і філософ Кваме Ентоні Аппіа назвав всі шість книг, які потрапили в шорт-лист, "чудесами стилістичної винахідливості".

"У кожній з них центральне місце відведено мові, однак у всіх інших відносинах вони дуже різноманітні, оскільки досліджують безліч тем", - зазначив він.

За словами Аппіа, кожен з цих романів "вивчає анатомію болю", але при цьому у всіх них є і моменти, що вселяють надію. Голова журі зізнався, що вибір книги-переможниці з числа шести претендентів на перемогу буде непростим завданням.

Вперше вручення нагороди відбулося в 1969 році. До 2013 року Букерівська премія присуджувалася авторові, що проживає в одній з країн Співдружності націй (колишнього Британського співтовариства, що об'єднує колишні колонії та домініони Британської імперії), Ірландії чи Зімбабве. Однак потім журі дозволило претендувати на неї письменникам з інших країн за твори, написані англійською мовою і опубліковані в Сполученому Королівстві.

У Чернівцях патрульні збили насмерть пішохода: нові подробиці

Нагадаємо, Джордж Мартін пояснив смерть головних героїв "Гри престолів".

Як повідомляв "Знай.ua", Жадан розповів, як передбачив смерть Кобзона.

Також "Знай.ua" писав, що після втечі з Донбасу путінська шавка Прилепін загадково зник.