Українська православна церква Московського патріархату назвала призначення Вселенського патріарха екзархів до Києва "грубим втручанням" у внутрішні справи церкви і вимагає, аби вони покинули Україну.

Таке рішення було ухвалено на засіданні священного синоду УПЦ МП 25 вересня, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Призначення екзархів синод УПЦ МП назвав грубим втручанням у свої внутрішні справи та порушенням їхньої канонічної території.

"Екзархи Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілійський Даниїл та єпископ Едмонтонський Іларіон мають покинути канонічну територію Української Православної Церкви", — йдеться у рішенні синоду.

В ухвалі також зазначається, що УПЦ МП вважає діяльність екзархів антиканонічною та такою, що "порушує міжконфесійний мир".

Також єпископат вирішив призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського патріархату.

Нагадаємо, в межах підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський Патріархат призначив двох екзархів в Києві.

Як повідомляв портал "Знай.ua", процес автокефалії вийшов на фінішну пряму.

Також "Знай.ua" писав, що російський публіцист Олександр Невзоров заявив, що РПЦ відповідно до церковних канонів є незаконною організацією.

Популярні новини зараз

Головне за 5 травня: доплати пенсіонерам уже влітку, можлива смерть Віктора Павліка та новий тариф на світло

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще