Майже кожен другий українець на сьогоднішній день вважається безробітним.

Такі дані оприлюднила державна служба статистики.

Так,за офіційними даними, в Україні лише 57,7% економічно активного населення працюють за трудовими. При цьому загальний рівень безробіття знизився на 0,8 процентного пункту — до 8,3%.

Про це свідчать результати вибіркового обстеження населення, проведеного Державною службою статистики. Повідомляється, що кількість зайнятого населення у другому кварталі становить 16,5 млн осіб, а безробітних — півтора мільйони.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

Фахівці такожзазначили, що рівень зайнятості населення у віці 15-70 років, порівняно з даними 2017 року збільшився на 0,9 процентного пункту і становить 57,7%, а серед населення працездатного віку — на 1,5 процентного пункту і становить 66,6% .

Додамо, що стосується українських заробтічан, які масво виїздять на роботу до інших країн, то вони ризикують залишитися біля розбитого корита. Адже таким чином, вони не матимуть достатньо трудового стажу, щоб отримувати потім пенсії.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) спільно з НБУ в своєму консенсус-прогнозі поставили в один ряд ризик від трудової міграції.

Крім того, заробітчани у себе на батьківщини також не зможуть отримати субсидію та ризикують відмовою банку щодо оформлення кредиту.

Дивіться: Освіта таробота. Чи потрібно їхати за кордон

Нагадаємо, українців попередили, що шахраї відкрили полювання на довірливих людях, які хочу поїхатиза кордон працювати.

Як повідомляв портал Знай.ua, в найближчому майбутньому на українців, які виїжджають на заробітки до Польщі, чекають зміни. На цей раз приємні. Все тому, що український працівник стає все більш затребуваний на європейському ринку праці.

Також Знай.ua писав про те, що голод, розруха та безробіття - те, що бачать щодня люди в окупованому Донецьку. Навіть кваліфікованим фахівцям в місті доводиться буквально виживати, хапаючись за будь-яку роботу. І наявність досвіду зовсім не є гарантією того, що вдасться заробити хоча б на задоволення основних потреб.