Так званий суд у справі українського політв'язня Володимира Балуха, який 19 березня 2018 року оголосив безстрокове голодування в СІЗО окупованого Криму, перенесли на 3 жовтня. Про це повідомляє у Facebook "Кримська правозахисна група". "Верховний суд" Криму 24 вересня 2018 року переніс судове засідання по "справі" Володимира Балуха на 3 жовтня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що в понеділок, 24 вересня, політв'язня Володимира Балуха не привезли в так званий Верховний суд Криму. А "суддя" прийняла рішення про те, що апеляційна скарга не буде розглядатися в режимі відеоконференції. У той же час, сам Балух наполягав на своїй присутності на суді по його "справі".

Володимир Балух

Секретар "суду" повідомила, що він відмовився виходити з камери слідчого ізолятора для сеансу відеоконференції. "Суддя" намагалася розпочати засідання без Балуха, однак була змушена відкласти розгляд скарги з-за протесту адвокатів політв'язня.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Як відомо, кримського фермера Володимира Балуха російська спецслужба затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в окупованому Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи. 19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування.

Раніше повідомлялося, що українського політв'язня Володимира Балуха побили в путінському концтаборі. Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив українським журналістам, що в Криму до напівсмерті побили політв'язня Володимира Балуха. Чийгоз також підкреслив, що окупанти "загрожують позбавитися від активіста".

Нагадаємо, адвокат Балуха шокувала заявою про в'язня Кремля.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українців шокували звісткою про стан в'язня Кремля Володимира Балуха.

Також портал "Знай.uа" писав, що Путін кинув росіян в українських тюрмах, тому що "їх там немає".