В російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Військово-морські сили України скористалися послугами окупантів, які нібито провели їх під аркою скандального Кримського мосту. Причому безкоштовно це все нібито сталося.

Звідси виникає питання: навіщо українцям користуватися послугами російського лоцмана, коли потрібно проплисти по своїй же території? Журналіст Дмитро Вовнянко у своєму блозі пише, що найкращим доказом, що українські ВМС вів їх же лоцман є те, що кораблі припливли туди, куди хотіли. В іншому випадку українські судна пройшлися би по всім мілинам від Чорного до Азовського морів.

Журналіст зазначає також, що за інформацією росЗМІ зупинити українські кораблі не представилося можливим тому, що в цей час американський літак перебував над Керченською протокою і спостерігав за подіями. Вовнянко зазначає, що такий же літак чомусь не завадив Псковській десантурі увірватися на Донбас. А що завадило насправді? За словами блогера, окупанти чудово розуміють, що при спробі зупинити корабель українці почнуть стріляти на поразку і пробиватися до останнього. Це вже не буде грою м'язами, а справжнім відкритим конфліктом. А кожен конфлікт - плюс порція санкцій.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Вовнянко додав, що у понеділок, 24 вересня, відкривається Генеральна асамблея Ощо склалася на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, українські військові кораблі пройшли на Азов через Керченську протоку.

Як повідомляв раніше "Знай.uа" в Середземному морі з'явилася нова авіаносна група Військово-морських сил Сполучених Штатів.

Також "Знай.uа" писав про те, що Збройні сили України підняли по тривозі бойову техніку і резерв через вторгнення флоту Російської Федерації в Азовське море.